7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Serginin açılışına yoğun ilgi

Şanlıurfa Belediyesi'nin desteğiyle 'Hüsn-i hat ve Geleneksel Ebru' sergisi açıldı. 

Ömer Faruk Sabuncu ve Mustafa Kaçar isimli vatandaşlar belediyenin katkılarıyla 'Hüsn-i Hat ve Geleneksel Ebru' sergisi açtı. 

Belediyenin sergi salonunda açılan sergiye, Vali Yusuf Yavaşcan, Belediye Başkan vekili Gülendar Açanal, İl Müftüsü Hıdır Bayrak ile çok sayıda davetli katıldı. 

Ömer Faruk Sabuncu'nun 41 ebru eseri, Mustafa Kaçar'ın ise 41 Hüsn-i Hat eserinin yer aldığı serginin açılışını Yavaşcan ile Açanal birlikte yaptı. Serginin 8 Temmuz 2006 tarihine kadar açık kalacağı bildirildi. 

Tayvandlı bir turistin de sergiyi gezmesi dikkat çekti.
.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2006 Cumartesi 18:43:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Türkan ceylan IP: 81.213.233.xxx Tarih : 16.07.2006 21:29:37
Öncelikle Unutulmaya yüztutmuş sanatlarımızdan olan Hat ve Ebru sanatını yaşatmaya çalışan Urfalı Sanatkarlardan olan Mustafa Kaçar ve Ömer Sabuncu'yu tebrik ederim. Bu güzel sergiyi Web sayfanıza taşıdığınız içinde sizlere teşekkür ederim. Ancak Şanlıurfa'nın yetiştirdiği bu güzide sanatkarlardan "iki vatandaş" olarak bahsedilmesine üzüldüm. Elbette onlar bier vatandaş ama orada sergiledikleri eserleri dikkate alındığında Şanlıurfa'dan Türkiye'ye açılan birer güneş gibi büyük sanatkarlardır. Saygılarımla Türkan Ceylan