5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Serinlemek için girdiği kanalda boğuldu

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olduğu Şanlıurfa'da bir ilköğretim okulu öğrencisi, serinlemek için arkadaşı ile girdiği sulama kanalında boğuldu. 14 yaşındaki çocuğun cesedi, 1 gün sonra boğulduğu kanaldan 10 kilometre uzaklıkta bulundu.

Hava sıcaklığının 40 derecenin üzerinde olduğu Şanlıurfa'da, sıcaklardan bunalan Mustafa Vedat Mutlu İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi İbrahim Avcı (14), 2 arkadaşı ile birlikte Akçakale yolu üzerinde bulunan eski havaalanının yanındaki sulama kanalına gitti. İbrahim Avcı serinlemek için ismi öğrenilemeyen bir arkadaşı ile birlikte buradan Fırat Nehri'nin suyunu Harran Ovası'na taşıyan kanala girdi. 2 arkadaş, 10 metre genişliğinde, 7 metre derinliğindeki kanalda akıntıya kapılarak suyun içerisinde çırpınmaya başladı. Bu sırada olay yerinin yanındaki tarlada arazisini sulayan Yusuf Toprak isimli vatandaş, boğulmak üzere olan 2 arkadaşın yardımına koştu. Yusuf Toprak, yanındaki kalın ipi sulama kanalındaki 2 çocuğa attı. İpe tutunmayı başaran çocuklardan biri boğulmaktan kurtulurken ipin son anda kopması sonucu İbrahim Avcı suyun içerisinde kayboldu. Olayın görgü tanığı Yusuf Toprak, "Sulama kanalına giren 2 çocuğun bir süre sonra suyun içerisinde çırpınmaya başladığını gördüm. İp atarak 1 kişiyi kurtardım. Diğer kişiyi kurtaramadık. Akıntıya kapılarak kayboldu" dedi.

Yeğeninin cesedinin bulunması için sulama kanalının yanında bekleyen amca Bubo Avcı ise yakınlarının kendisinin kanalda boğulduğunu sandıklarını belirterek, "Ben Siverek'te çalışıyordum. Kardeşlerim bana bir şey olduğunu sanıp beni aramış ancak ulaşamamış. Telefonuma gelen bilgi mesajları üzerine ben kardeşimi aradım. 'Sana bir şey mi oldu?' diye sordu. Ben de bana bir şey olmadığını söyledim. Yeğenimin lakap adı da Bubo'dur. Daha sonra yeğenimin kanalda boğulduğunu öğrendim" diye konuştu.

Bu arada, olayın duyulması üzerine sulama kanalına giden Şanlıurfa Belediyesi itfaiye ekibi ile İl Sivil Savuma ekipleri, yaptığı kamera sistemli aramada İbrahim Avcı'nın cesedine ulaşamadı. Kanalın başında bekleyen yakınları İbrahim Avcı'nın düştüğü sudan çıkarılması için Diyarbakır'dan dalgıçların gelmesini beklerken çocuğun cesedinin sulama kanalının 10 kilometre uzağındaki Dibek köyü yakınlarında bulunan sulama kanalı sifonundan çıktığı öğrenildi. Çocuğun cenazesi Şanlıurfa 500 Yataklı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Bu arada İbrahim Avcı'nın boğulduğu yerde, "Kanala girmek tehlikeli ve yasaktır" tabelasının olduğu görüldü.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2007 Pazartesi 16:21:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?