5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Serinliğin fiyatı 5 YTL

Şanlıurfa'da sıcaktan bunalan gençler ve çocuklar, havuza akın etti. 2 Saatliğine 5 YTL'ye serinleyen gençler, havuzun tadını çıkarıyorlar.


Afrika sıcaklarının etkisini gösterdiği ve Türkiye'nin en sıcak ili olarak bilinen Şanlıurfa'da bunalan gençler ve çocuklar soluğu havuzlarda alıyor. Gençler ve çocuklar havuza girmenin keyfini yaşarken, havuzun bile zaman zaman sıcaklara çözüm olmadığını söylediler.


Havaların ısınmasıyla birlikte sıcaktan bunalan çocuklar ailelerinden aldıkları harçlıklar ile havuza gidiyor. 450 bin nüfuslu kentte gençler ve çocuklar Akçakale yolu üzerinde bulunan özel bir havuza akın ediyorlar. 2 saatinin 5 YTL olduğunu belirten gençler ve çocuklar, kentte yeterli havuzun olmamasından yakındılar. Fırat Nehri'ne gitmenin daha masraflı ve tehlikeli olduğunu kaydeden gençler, sıcaklardan bunaldıklarını söylediler.


Şanlıurfa ve çevresinde hava sıcaklığı 43, havuz suyu sıcaklığı ise 25 derece olarak belirlendi. Sıcaklardan bunalanlar, çareyi havuza girerek serinlemekte buluyor.
Şanlıurfalı gençler sıcaklardan bunaldıklarını belirterek, "Küresel ısınma ile birlikte sıcaklar Şanlıurfa'da arttı. Fırsat buldukça havuzda serinlemeye çalışıyoruz. 2 Saatlik serinlemenin bedeli ise 5 YTL" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 11:32:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?