5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Servis ihalesi yüzünden okullar tatil

Harran ilçesinde taşımalı eğitim yapan köy okullarında servis ihalesi yapılamadığı için 2 bin 800 öğrenci, eğitim öğretime henüz başlayamadı.

Dünyanın ilk üniversitesinin kurulduğu Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde 2008-2009 eğitim öğretim yılı henüz başlayamadı.

Evrak eksiklikleri nedeniyle taşımalı eğitim ile ilgili ihalenin iptal edildiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıfat Demirkol, pamuk toplama mevsimi olduğu için halen binlerce öğrencinin tarlalarda çalıştığını kaydetti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Demirkol, "İlçemizde şu an 14 binden fazla ilköğretim öğrencimiz mevcuttur. İlçemizin 12 tane taşıma merkezi bulunmaktadır. Bunun bir tanesi ilçe merkezindedir. 2 bin 800 öğrencimiz taşıma kapsamındadır. 2 bin 800 öğrencinin 217 araçla taşınmasını planladık. İhale prosedürü gereği ilçemizin Özel İdare Müdürlüğü tarafından taşımalı eğitim ihalesi yapılmaktadır. Ancak firmaların belge eksikliği nedeni ile ihale yapılamadı. 4734 sayılı yasa çerçevesinde tekrar bir ihale yapılacaktır. Bu ihale de bugün yenilenecektir. İhale sonuçlandıktan sonra öğrencileri eğitim öğretime kavuşturacağız. Yani en kısa sürede, sözleşme yasal çerçevesi ne kadar ise o süre zarfında ihaleyi sonuçlandırıp taşımayı başlatacağız. Diğer eğitim ve öğretim devam ediyor. Zaten 350 öğretmenimiz var. 2 bin 800 öğrencinin çoğu ulaşımı uzak olan köylerdedir. Ova köylerinde değil, dağ köylerindedir. Okul içerisinde telafi programları olacaktır" dedi.

Bu arada, ilçe merkezinde taşımalı eğitimi olan Atatürk İlköğretim Okulu'nun kapıları halen eğitim ve öğretime kapalı. Ders kitaplarının hazır olduğu okulda eğitimin en geç bir hafta içerisinde başlayacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 12:24:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?