5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Servis şoförlerine eğitim

ŞANLIURFA'DA OKUL SERVİS SÜRÜCÜLERİNE EĞİTİM

'Hizmet İçi Eğitim' kapsamında Şanlıurfa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından öğrenci taşımacılığında görev yapan okul servis araç sürücülerine eğitim semineri düzenlendi.

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Eğitim Merkezi'nde düzenlenen seminerde Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nde görevli Adnan Okan ve Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Amiri Hakan İzmir tarafından "S" plakasına sahip servis araç sürücülerine uymaları gereken kurallar anlatıldı. Seminerde eğitime katılan okul servis sürücülerine taşıtlarda aranacak şartlar, taşımacının yükümlülüğü, şikayetlerin değerlendirilmesi, okul servis araçlarını kullanan şoförler ile rehber

personel gibi taşıma işlerinde çalışanlar, sigorta zorunluluğu, sigorta şirketlerinin yükümlülüğü, sigortasız taşıma yapılmaması ve denetimler hakkında bilgiler verdi. Sürücülere verilen seminer hakkında bilgi veren Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü görevlisi Adnan Okan, "Şehir içi toplu taşıma araçlarında görev yapan personele yılda 4 kez 3'er aylık periyotlarda eğitim seminerleri düzenliyoruz. Bu kapsamda bu kez öğrenci taşımacılığı yapan S plakasına sahip servis sürücülerine halkla ilişkiler ve toplu taşımada

uyulması gereken kuralları konu alan bir eğitim semineri gerçekleştirdik. Bu seminerle birlikte 2009 yılında hedeflediğimiz 4 ayrı semineri gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Eğitim seminerlerimiz, 2010 yılında da belirlenen takvim doğrultusunda farklı konularda devam edecektir" dedi.

Seminere, Şanlıurfa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Sait Hocaoğlu'nun yanı sıra, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü birim çalışanları, servis firma yetkilileri ve servis sürücüleri katıldı.

ŞANLIURFA'DA OKUL SERVİS SÜRÜCÜLERİNE EĞİTİM
ŞANLIURFA'DA OKUL SERVİS SÜRÜCÜLERİNE EĞİTİM
ŞANLIURFA'DA OKUL SERVİS SÜRÜCÜLERİNE EĞİTİM
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 09:39:02
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 15:19:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?