5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Servis sürücülerine eğitim

Şanlıurfa’da faaliyet gösteren öğrenci servisi firmalarının şoförlerine eğitim semineri verildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle Şanlıurfa'daki öğrenci servisi sürücülerine yönelik eğitim seminerleri devam ediyor. 2 gün süren eğitim seminerinin amacının öğrencilerin daha sağlıklı ve daha güvenlik bir ortamda yolculuklarını sağlayabilmek olduğu bildirildi.
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Mehmet Or'un öğreticiliğini yaptığı eğitim seminerine, il merkezinde faaliyet gösteren servis firma çalışanlarının yoğun katılım gösterdiği gözlemlendi.

Toplum Destekli Polis uygulamaları çerçevesinde düzenlenen eğitim seminerinde sürücülere bazı konular hakkında bilgiler sunan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Mehmet Or, bir takım olumsuz olayların yaşanmaması için sürücülerin bazı uyarılara dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
Daha sonra seminere katılım gösteren tüm sürücülere sertifikaları verildi. Asayiş Şube Müdürü Mehmet Or ile Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şarmış'tan sertifikalarını alan sürücüler, bu tür bilgilendirme toplantılarını düzenleyen tüm yetkililere teşekkür ettiler.

Seminer sonrası konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Sarmış, öğrencilerin daha güvenli ortamlarda yolculuklarını yapabilmeleri için böylesine bir organizasyon düzenlediklerini belirterek, önümüzdeki dönemlerde öğrenci ilişkilerinin yaşandığı diğer küçük ölçekli işletmelerle irtibat haline geçeceklerini söyledi.

İlk etapta 144 firma sürücüsünün katıldığı seminerin ikinci bölümünün ise 14 Şubat Cumartesi günü düzenleneceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 18:46:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?