5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sıcağa karşı ilginç çözüm

Çöl sıcaklarının yaşandığı Şanlıurfa'da, vatandaşlar güneşten korunmak için ilginç yöntemlere başvuruyor.

Yöresel kıyafetli bir kadının ev ekmeği yapımında kullanılan metal sacı, sıcak havadan korunmak için başının üstüne koyarak yürümesi ilginç görüntüler oluşturdu.

Yılın en sıcak günlerinin yaşandığı Şanlıurfa'da havaların aşırı sıcak olması, günlük hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Vatandaşlar, 43 dereceye ulaşan çöl sıcaklardan korunmak için ilginç yöntemlere başvuruyor. Tarla sulaması nedeniyle havadaki nem oranında artış meydana gelen kentte vatandaşlar, klimaların bile engelleyemediği sıcaklardan korunmak için her yolu deniyor.

Sıcak havadan bunalan kimi vatandaşlar gölgelik alanlarda beklemeyi tercih ederken, kimileri de serinlemek için havuzlara akın ediyor. Çöl sıcaklarından etkilenen yöresel kıyafetli bir kadın, çarşıdan aldığı ekmek pişirmek için kullanılan metal sacı, başının üstene koyarak yürümesi caddede ilginç görüntülere sahne oldu. Haşimiye Meydanı'nda başının üstündeki metal sac ile yürüyen kadını gören vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Vatandaşların meraklı bakışları arasında yoluna devam eden yöresel kıyafetli kadın, bir süre sonra gözden kayboldu.

Uzmanlar, sıcak havalarda özellikle; kalp ve tansiyon hastaları ile hamile, yaşlı ve çocukların saat: 10.00 ile 16.00 arasında dışarı çıkmaması konusunda uyarıda bulunurken, Meteoroloji Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, sıcaklığın hafta başından itibaren 2-3 derece daha artacağını bildirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 14:19:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?