5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sıcaklar bunaltıyor

Mevsimin en sıcak gününü yaşayan Şanlıurfa'da hava sıcaklığı güneşte 45 dereceye ulaşırken, vatandaşlar serin yerlere akın ediyor.


Şanlıurfa'da havanın aşırı derecede sıcak olması günlük yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Birçok vatandaş Şanlıurfa'nın simgesi olan Balıklıgöl'e akın ederken, kimileri de cami içlerinde serin yerler aradı.


Hava sıcaklığının güneşin altında 45 dereceyi bulduğu Şanlıurfa'da yaşlılar kentin simgesi olan Balıklıgöl' de ağaçların altında oturarak zaman geçirirken, yüzmeyi tercih eden çocuklar ise Balıklıgöl tahliye kanalının geçtiği Hasan Paşa Camisi'nde serinliyor. Sıcak hava nedeniyle bunaldıklarını söyleyen vatandaşlar, "En çok ağaçlık ve gölgeli yerleri tercih ediyoruz. Televizyonlarda küresel ısınmadan bahsediliyor. Sanırız bu aşırı sıcak havanın nedeni o" şeklinde konuştu.


Aşırı sıcaklardan otomobillerin de etkilenmesi üzerine, bazı vatandaşlar ilginç yöntemler geliştirdi. Şanlıurfa'da araç sürücülerinin güneşin altına park ettikleri araçlarının ön camlarını kartonlarla kapattıkları görüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 18:32:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?