5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sıcaklar sebil satışlarını da artırdı

Şanlıurfa'da aşırı sıcaklar sebebiyle damacanadan aldığı suyu hem soğutan hem de ısıtan sebil olarak da bilinen su dolaplarının satışında büyük artış olduğu bildirildi.


Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, vatandaşların çeşitli serinleme yöntemi arayışlarına girmesine ve soğutucuların kullanımını büyük ölçüde artmasına yol açtı.Türkiye'nin bütün bölgelerinde, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, nem oranı nedeniyle de hissedilir sıcaklığın bunaltıcı boyutlara ulaşması insanları bunalttı. Şebekeden aldığı suyu soğutan şebeke bağlantılı su dolaplarının geçen yıla oranla artış olduğu bildirildi.
Bir kaç yıl öncesine kadar daha çok işyerleri ve alış veriş merkezleri tarafından tercih edilen su dolaplarına, su sebillerine artık evler için de yoğun talep gelmeye başlandı. Piyasada şebeke bağlantılı paslanmaz sebil ve su dolapları fiyatlarının kalitesine göre değişiyor. Kaliteli ürünler 200 ile 260 YTL arasında satılırken, Çin'den getirilen ürünlerin ise 180 YTL'den satıldığı belirtildi.

..
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 10:10:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?