5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sıcaklara şemsiye önlemi

Şanlıurfa'da birkaç gündür etkisini sürdüren sıcak hava sebebiyle vatandaşların büyük bir bölümü özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkmazken, şemsiye ile önlem alarak yürümeye çalışan kadınlar da zor anlar yaşıyor.

Şanlıurfa'nın en gözde mekanlarından birisi olan Balıklıgöl de, öğle saatlerinde adeta hayalet şehri andırıyor. Balıklıgöl'ü gezmek için il dışından gelen vatandaşlar sıcaklardan korunmak için şemsiye kullanarak dolaşmayı tercih etti. Sıcaklığın güneşte 45 dereceyi bulduğu Şanlıurfa'da sıcakların etkisini Ağustos ayına kadar sürüyor.

Meteoroloji Müdürlüğü, hava sıcaklığı nedeniyle yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı vatandaşlarımızın gerekli tedbirleri almaları, özellikle yaşlı, hamile ve hasta vatandaşlarımızın mümkün olduğunca sıcakta dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Yetkililer, aşırı sıcaklarda en çok dört yaşından küçük çocuklar, yaşlılar, hamileler, aşırı kilolular, kronik rahatsızlığı olanların etkileneceğini kaydetti. Yetkililer, vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 10.00 ile 16.00 arasında mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu.
Vatandaşlar ise “Kavurucu sıcaklarda bol bol su içip ağaç gölgelerinde serinlemeye çalışıyoruz. Sıcaklar herkesi zor durumda bırakıyor. Mecbur kalmadığımız sürece güneşe çıkmıyoruz" dediler.

İl dışından gelen vatandaşlar ise çözümü şemsiye kullanmakta bulduklarını, ancak bunun da yetersiz olduğunu söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 13:42:55
Güncelleme :22 Temmuz 2008 Salı 13:48:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?