5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sıcaklarda Damplas keyfi

Son yılların en kurak ve sıcak mevsiminin yaşandığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde vatandaşlar "Damplas" keyfi yaşıyorlar.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yaz gelince oda sıcaklığına dayanamayan vatandaşlar çareyi damda yatmakla buldu. Güneydoğu bölgesinde havaların sıcak olmasıyla beraber oda sıcaklığına dayanamayan ev sakinleri damlarda yatmaya başladı. Vatandaşlar geceleyin yıldızların altında uyuduklarını, sabahleyin de kuş sesi ile uyandıklarını belirtti. Damın üzerine kurdukları yataklarda uyuduklarını belirten vatandaşlar, sinekten rahatsız olmamak için de yataklarının çevresini kapattıklarını söyledi.

Akşam yıldızları seyrederek uykuya dalan ev sakinleri, sabah ise erken saatlerde kuşların ve horozların sesiyle güne "merhaba" diyorlar. Viranşehir ilçesinde hemen hemen bir çok evin damında yataklar görülüyor. Akşam güneşi batar batmaz yemeklerini yiyen ev hanımları dama çıkardıkları yatakları hazırlanan yerlere seriyor.

Yeni mahallede oturan Ahmet Orhan, "Yıllardır damda yatıyoruz evde klimamız var fakat, damda uyumak bize daha doğal geliyor. Akşam hava kararınca dama çıkıyoruz. Yatağımıza uzanıp önce yıldızları seyrediyoruz ve ardından eşsiz uykuya dalıyoruz. Sabah ise kuşların, horozların sesleriyle uyanıyoruz. Herkese damda uyumayı tavsiye ediyorum" dedi.
Damda uyumanın rahatlığıyla beraber tehlikeli olduğunu da belirten vatandaşlar, geçen yıl damdan düşerek yaralanların sayısının oldukça fazla olduğunu söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 17:37:00
Güncelleme :29 Temmuz 2009 Çarşamba 17:42:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?