5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sigara bırakma polikliniği açıldı

Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı "dumansız hava sahası" kapsamında sigarayla mücadele adına, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi sigara bırakma polikliniği hizmete başladı.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Ahmet Çakır, sigarayı bırakacaklara yardımcı olacaklarını belirtti.

Çakır, "Sigara tüm dünyada en önemli önlenebilir hastalık nedenidir. Her yıl sigaraya bağlı olarak, dünyada yaklaşık 4.9 milyon, ülkemizde ise 100 bin kişi yaşamını yitirmektedir. Bu nedenle Sağlık Bakanlığımızın başlattığı "dumansız hava sahası" kapsamında sigara mücadele adına hastanemizde sigara bırakma polikliniği hizmete başlamıştır.

Sigara bırakma polikliniğimizin temel hedefleri, sigaranın zararları adına toplumu bilinçlendirmek, sigara kullanana bireylerimizin sigarayı bırakmasına yardımcı olmak, sigarayı bırakma isteyen kişilere cesaret vermek ve özellikle gençlerin sigaraya başlamalarını önlemektir. Bu hedeflere ulaşmak için hastalarımıza sigara bırakma yöntemleri anlatılmakta ve hastanın sigara içme özellikleri göz önünde bulundurularak uygun kriterlere sahip sigara içicileri ilaç tedavisi açısından da değerlendirilmektedir.

En büyük hedefimiz sigara bırakma polikliniğimize başvuran hastaların tamamına sigarayı bıraktırmak ve tekrar başlamasını engellemektir. İnsanlarımızın böyle bir alışkanlığını ortadan kaldırabilmek için sunacağımız katkı bizi mutlu edecektir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 14:38:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?