5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sigara yasağı vız gelir!

Sigaranın kapalı mekanlarda yasaklanması, Şanlıurfa’da tütün satışlarını etkilemedi.
Güneydoğu illerinde yaşayan vatandaşlar kapalı mekanlarda getirilen sigara yasağına uymazken, tütün satıcıları da satışlardan oldukça memnun. Şanlıurfa'daki dar gelirli sigara tiryakileri, uygulamaya geçirilen kapalı mekanlarda sigara yasağına uymuyorlar. Bölgenin çeşitli illerinde üretilen açık tütünü tercih ederek 1 kilo tütünden bin sigara çıkaran vatandaşlar, 1 paket sigarayı 1 YTL'ye mal ediyorlar. Kilosu ortalama 10 ile 40 YTL arasında satılan açık tütüne rağbet sigara yasağına rağmen düşmedi. Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Hakkari, Bitlis, Batman ve Muş illeri başta olmak üzere bölgedeki bir çok şehirde üretilen tütünler, şehrin ara sokaklarında torbalar halinde tiryakilerinin beğenisine sunuluyor.


Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde tütün satışı yapan Mehmet Toprak, sigaraya yapılan yasağa rağmen, tiryakilerin yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını söyledi. Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki illerde üretilen tütünlerin fiyatlarının kalitesine göre değiştiğini belirten Toprak, "Müşterinin alım gücüne göre tütün çeşitleri bulunduruyoruz. Örneğin dar gelirliler kilosu 10 YTL olanı, durumu biraz iyi olanlar ise kilosu 40 YTL'ye satılan Bitlis ve Adıyaman tütünü almayı tercih ediyor. Vatandaşlar genişletilen sigara yasağına ve zamlara rağmen daha ekonomik olan tütüne rağbet etmeye devam ediyor" dedi.


Toprak, tiryakilerin çoğunluğunun satın aldığı tütünü içimi hoş ve kokulu olması için pipo tütünü ile harmanladıktan sonra içmeyi tercih ettiğini kaydetti.

..
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 11:21:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?