5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sigaraya başlama yaşı 7

Akçakale ve Harran ilçelerinde, çocuklar 7 ve 8 yaşlarında sigaraya alışıyor.

Çocukların 7 ve 8 yaşlarında sigaraya alışmalarının örf ve adetlerinden olduğunu söyleyen aileler, sigara içmenin erkekliğe ilk adım atma gerekçesi olduğunu savundu.

Akçakale Devlet Hastanesi doktorlarından dahiliye uzmanı Dr. Feryal Kılıç, küçük yaşta çocukları sigaraya alıştırmanın çok büyük zararları olduğunu söyledi.

Dr Kılıç, "Şunu belirtmek gerekir ki, bu uygulama çok yanlış ve tehlikeli. Çocukları erken yaşta sigaraya alıştırmak erkekliğe giriş değil, tehlikeye giriş olarak bilinmeli. Çocukların erken yaşta sigaraya başlaması halinde; başta fiziksel gelişim geriliği, bronşit, kalp hastalıkları, böbrek yetmezliği, kulak burun ve boğaz hastalıkları, akciğer hastalıkları, kanser hastalığı ve zihinsel dengesizliğin oluşmasına zemin hazırlanır. Sigara her hastalığa zemin hazırlayan çök kötü bir alışkanlıktır. Sigaranın en büyük tehlikesi, beyin hücrelerinin çalışmasını yavaşlatmasıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 10:58:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yaşar IP: 88.225.214.xxx Tarih : 31.10.2008 11:47:14

yazıklar olsun be küçük yaşta çocuklarınızı sigaraya alıştırıyorsunuz da başka bişey demiyon sizlere örf adetmi olur sigarayla erkekliğe ilk adım atacaksanız okula gönderin sigarayla erkeklik deildir ben de kendim sigara içiyo ama şimdi pişmanım ve bırakılmıyo şimdiden size tavsiyem küçük yaşta çocuklarınızı sigaraya alıştırmayın ...