5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sigarayı bırak kampanyası

Viranşehir İlçe Kaymakamı Ogün Bahadır, "Sigarayı bırakın hediyeniz benden" kampanyasının meyvelerini aldıklarını belirtti.

Kaymakam Bahadır'ın yaklaşık 1,5 ay önce başlattığı kampanya çerçevesinde yaklaşık 35 kişinin sigarayı bıraktığı belirtildi. İnsanların birçoğunun zararını bilerek kullandığı sigaraya karşı Viranşehir Kaymakamı Ogün Bahadır savaş açtı. Şubat ayının ilk gününde başlatılan ''Sigarayı Bırak Hediyen Benden Kampanyası” olumlu sonuçlar vermeye başladı. Kampanyanın başladığı ilk günden bugüne kadar yaklaşık 35 kişi sigarayı bıraktı. İlk olarak kendi personelinden başladığını belirten Bahadır bu kampanyayı vatandaşlara kadar indirdiklerini kaydetti.

Bahadır, "Sigaranın zararlarını bildiğimiz halde vatandaş olarak bu zarardan kaçınmıyoruz. Bizde kaymakamlık olarak bu zararlı alışkanlıktan vatandaşlarımızı uzaklaştırmak için sigarayı bırakma kampanyası düzenlemeye karar verdik. Şu ana kadar kampanyamız iyi gidiyor. Yavaş yavaş kampanyanın meyvelerini alıyoruz. Kendi personellerimiz de dahil olmak üzere 35 kişiye yakın vatandaşımız bu kampanya çerçevesinde sigarayı bıraktılar. Hedefimiz büyük. Ama inşallah ilk olarak 3-4 ayda 100 kişiyi bu zararlı alışkanlıktan soğutmak hedefindeyiz" dedi.

Kampanyada vatandaşlara çeşitli hediyeler vereceğini de ifade eden Bahadır, vatandaşların hem cebini hem de canını yakan bu zararlı alışkanlıktan uzak durmalarını istedi.

Sigarayı Kaymakam Bahadır sayesinde bıraktığını belirten Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ekinci, sigarasız hayatın çok daha güzel olduğunu kaydetti. Ekinci, günlük en az 3 paket bitirdiğini, hem maddi zarar hem de manevi zararını bildiği halde sigarayı bırakmadığını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 17:05:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim korkmaz IP: 78.166.93.xxx Tarih : 26.03.2008 21:45:31

Sayın kaymakamımızı tebrik eder saygılarımı sunarım.Bende 5 aydır kendi çabamla bıraktım. herkese tavsiye ederim.Suruç Endüstri Meslek Lisesi Müdürü olarak tüm Türkiyenin bu kampanyaya katılması dileğiyle ;''Zehirlenmeye ve Zehirlemeye Son''kampanyamızın adı bu olsun