5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sığırcıkların gökyüzünde dansı

Avrupa'dan sıcak ülkelere göç eden kuşların uzun bir aradan sonra Şanlıurfa'da geçmesi ilginç görüntülere sahne oldu. 

Şanlıurfa-Mardin karayolu üzerinde konaklan binlerce göçmen kuşun bir anda havalanmasıyla gökyüzü kapandı. Kuşların uzun süre uçuşları gökyüzünde ilginç görüntülerin yaşanmasına sebep olurken, vatandaşlar da kuşların havada adeta dans eder gibi uçmasını ilgiyle izledi. Kimileri cep telefonuyla bu güzel anı görüntülemeye çalıştı. 

Sığırcık kuşu sürüsü toplu uçarak gökyüzünde farklı figürler oluşturdu. Pek çok kişi kuşların saatlerce uçuşunu izledi. Vatandaşlar, bu uyumlu uçuşun yağmurun habercisi olduğuna inanıyor. Kuşların adeta dansa dönüşen uçuşunun ardından bölgeye kısa süreli yağmur yağdı. Adeta dans edercesine hünerlerini gösteren kuşlar, vatandaşlara gökyüzünde görsel bir şölen sundu. 

Şanlıurfa semalarında adeta dev bir kara bulutu andıran şekillerle aniden ortaya çıkan sığırcık kuş sürüsü, havada sergiledikleri birbirinden ilginç figürlerle, gökyüzünde muhteşem bir manzara oluşturdu. Vatandaşlar, uzun bir aradan sonra gökyüzünde muhteşem bir şölen izlediklerini belirterek, "Bu kuşların hepsini bir erkek kuş yönlendiriyor. Bunlar kar ve yağmurun habercisidir. 10 yıldır böyle bir şölen izlemedik" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 11:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?