5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Siirt'ten Valiye teşekkür ziyareti

Siirtli Fıstık Üreticileri Derneği tarafından Vali Nuri Okutan'a battaniyeden yapılmış Türk bayrağı ve Siirt'te yaptığı hizmetlerden dolayı şükran plaketi verdi.

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'a ziyaretler kapsamında Siirt Fıstık Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şuayip Aslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Şanlıurfa'ya geldi. Vali Nuri Okutan ile bir araya gelen Siirtli fıstık üreticileri Vali Okutan yeni görevinde başarılar dilediler.

Vali Nuri Okutan'ın Siirtliler için çok önemli olduğunu söyleyen Siirt Fıstık Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şuayip Aslan, Vali Okutan'ın Siirt ilinde görev yaptığı süre boyunca çok başarılı projeler imza attığını söyledi. Özellikle Siirtli fıstık üreticilerinin kendilerine minnettar olduğunu belirten Aslan, Vali Okutan'ın büyük destekleri sonucunda Siirt'e 13 milyon adet fıstık ağacının dikildiğini ve fıstık ağaçlarının çokluğundan dolayı bu ağaçları aşılayacak personeli bulamadıklarını
söyledi.

Siirt fıstığının Vali Okutan döneminde adeta hayat bulduğunu belirten Aslan, Siirtli Fıstık üreticileri adına kendisine teşekkür etti. Vali Okutan'ın Siirt'te sadece fıstık alanında başarılı projeler yapmadığını belirten Aslan; Sosyal, Kültürel ve özellikle Eğitim alanında başarılı çalışmalar yaptığını da kaydetti. Vali Okutan'ın Siirt'te adeta bacasız fabrika kurduğunu belirtin üreticiler, Siirt halkının ve üreticilerinin kendilerine minnettar olduklarını söylediler.

Vali Nuri Okutan ise "Siirtliler artık benim hemşerilerim. Biz mülkü idare amirleri bize nerelisiniz diye soruyorlar. Biz aslında çalıştığımız yerlerdeniz yani Siirtliyiz, Sakaryalıyız şimdi de Şanlıurfalıyız. Görev yaptığımız yerlerde hatıralarımız var. Çok mutluyum hemşerilerim geldi şu anda her birine baktığımda Siirt'teki hatıralar gözümde canlanıyor" dedi.

"PROJE GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK"
Şanlıurfa'da bir dizi proje gerçekleştirmek için çalışmalara başladıklarını söyleyen Vali Okutan, "Şanlıurfalılar çalışırsa bizde öncülük edeceğiz. Buraya gelirken de meyve fidanlığını canlandırmak için ekip oluşturduk. Burası sulanabilir arazi, fıstıkçılık burada zaten yeterince var ama İnşallah burada farklı çeşitteki meyveleri yetiştireceğiz" diye konuştu.

Şanlıurfa'nın kültürel miras açısından çok önemli bir olduğunun altını çizen Vali Okutan, "Şanlıurfa'da her alanda büyük bir kültür mirasıyla karşı karşıyayız. Onların değerlendirilmesine çalışacağız ama benden çok Şanlıurfa halkı bu işi yapacak. Şanlıurfa halkı çalışacak bizde ileri gideceğiz" dedi.
Daha sonra Şuayip Aslan, Siirt'e kültür, eğitim ve fıstık sektöründe yapmış olduğu katkılarından dolayı Vali Okutan'a şükran plaketi ve Siirtli fıstık üreticileri tarafından battaniyeden yapılmış Türk bayrağı ve fıstık hediye ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 13:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?