5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sınır güvenliği masaya yatırıldı

Türkiye-Suriye sınır güvenliği toplantısı Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yapıldı.

Suriye'den gelen heyet Suriye Telabyat kapısından Akçakale ilçesine giriş yaptı. Gelen heyeti Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl karşıladı. İki ülkenin heyetinin düzenlediği toplantıda sınır güvenliği ve komşuluk ilişkileri ele alındı.
Suriye Telebyat Mıntıka Müdürü Albay Adnan El-Halil ve beraberindeki heyetle Kaymakamlıkta düzenlenen toplantıya katıldı. Kaymakamlıkta yapılan toplantıya, İlçe Kaymakamı Şefik Aygöl, Suruç Tabur Komutanı Yarbay Fuat Şeker, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kamil Türkdönmez, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Daloğlu, Gümrük Müdürü Ahmet Kök katıldı.

İlçe Kaymakamı Şefik Aygöl toplantı sonunda bir konuşma yaptı. Aygöl konuşmasında, "Bu toplantılar iki ülke yetkililerince 1971 yılında Halep ilinde imzalanan protokol gereği yapılan mutat toplantılardır. Bu toplantılarda genel konuların yanı sıra, sınır güvenliği, iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi, karşılıklı bilgi alış verişi ve sınır kapısının çalışmaları ile ilgili çalışmalar ele alındı. En önemlisi iki ülke arasındaki komşuluk ve kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesidir. Şu anda komşumuz Suriye ile ilişkilerimiz gayet güzel ve dostane bir şekilde ilerlemektedir. Bütün çabalarımız, kardeşlik ve komşuluk ilişkilerinin devam etmesidir" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 10:02:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?