8
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞANLIURFA

Sınır Kapısı ihracat geçişlerine açıldı

Akçakale İlçesi'nde 1946 yılından beri Türkiye ve Suriye arasında köprü olan Akçakale Sınır Kapısı'nda, sınırlı olarak ihracata başlandı. Günde 1 firma olmak üzere 15 kamyon çimento Suriye'ye taşınacak. 

Günlük geçişlerin yapıldığı Akçakale Sınır Kapısı'nda birçok vatandaş bavul ticaretiyle geçimlerini sağlıyor. Türkiye tarafından aldıkları halı, battaniye, çelik mamulleri gibi malzemeleri Suriye'ye götürerek satan vatandaşlar, dönüşlerinde ise çay, şeker, tekstil gibi malzemeleri getiriyor. 

Mayınlı sahanın temizlemeye başlanmasıyla yol açılacağını belirten Vali Yusuf Yavaşcan, "Bu proje hayata girmesiyle 2 gümrük kapısı birbiriyle bağlanacak. Mayınlı sahanın temizlenmesi için Maliye Bakanlığı bir kısım alanın temizlenme ihalesini valiliğe devretti. Bunun için Genelkurmay Başkanlığı'ndan izin bekliyoruz. Umut ediyorum ki, bu kapımız tam olarak faaliyete geçmesi durumunda bölgemizde büyük bir canlılık olacaktır" dedi. 

Habur Sınır Kapısı'nın yükünü hafifletmek için 3. sınıf olan Akçakale Gümrük Kapısı'nın 1 sınıf gümrük kapısı olması için çalışmalarına hız verdiklerini belirten Akçakale Kaymakamı Muhammet Aktaş, "Şimdilik yapılan anlaşmaya göre günde 1 firma olmak üzere 15 kamyon çimento bizim kapımızdan Suriye topraklarına geçiş yapmaktadırlar" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2006 Cuma 13:55:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?