2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Sınır ötesi bayramlaşma için müracatlar başladı

Türkiye ile Suriye Arap Cumhuriyeti arasında imzalanan protokol gereği, akrabaların 48 saatliğine bayramlaşmaları için yerine getireceği şartlar belirlendi.

Suriye hükümeti ile Türkiye hükümeti arasında yapılan ortak protokol sonucu 2 ülke vatandaşları, Kaymakamlıklardan aldıkları 48 saatlik idari mektup ile diğer ülkeye geçerek akrabalarını ziyaret edebiliyorlar. Ceylanpınar Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, "Şanlıurfa’da ikamet eden ve 20 Ocak 2004 tarihinde kutlanacak olan Kurban Bayramı’nda idari mektupla, Suriye Arap Cumhuriyeti Haseki Vilayeti sınırları içerisinde oturan akrabalarını bayramlaşmak amacıyla ziyaret etmek isteyen vatandaşlarımız için müracaatlar başladı" denildi.

Açıklamada, ziyaret için yapılması gerekenlerle ilgili şu bilgilere yer verildi:
"Suriye’nin Haseki iline gitmek isteyen vatandaşların nüfus kayıt örneği, ikametgah belgesi, her ferdin nüfus cüzdanı fotokopisi, ziyarete gidecek her ferdin son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet fotoğrafı, fotoğrafın arkasına ait olduğu şahsın adı-soyadı yazılması gerekiyor. Suriye’ye gidecekler gerekli başvuru evraklarını Ceylanpınar Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü’nden temin edebilecek. Suriye’de ziyaret edilecek kişinin açık adresi ile telefonu belirtilmelidir. Suriye makamları ile yapılan protokol gereği ziyaretçi sayısı bu yıl için 3 bin kişi ile sınırlandırıldı. Suriye’ye gidecek olanların ne kadar miktarda hediyelik eşya götürülüp, getirileceğine her iki ülkenin Gümrük Mevzuatı çerçevesinde izin verilebilecektir. Bu uygulama esnasında yanlış beyanda bulunanlar, gerçeğe aykırı belge düzenleyenler ve ibraz edenler hakkında yasal işlem yapılacaktır."

ŞANLIURFA (İHA) -
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 15:22:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?