7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Sınır ötesi bayramlaşmaya hazırız

Türkiye ile Suriye arasında geçmiş yıllarda başlatılan sınır ötesi bayramlaşma bu Ramazan Bayramı'nda da devam edecek. Ramazan Bayramı'nda Suriye'den 3 bin 943 kişi Türkiye'deki akrabalarının yanına gelecek. 

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde Ramazan Bayramı'nda sınır ötesi bayramlaşma kapsamında 2 bin 363 Suriye vatandaşı Türkiye'deki akrabalarını ziyaret edecek. Ceylanpınar Kaymakamlığı'ndan alınan bilgilere göre, Ramazan Bayramı'nın üçüncü günü başlayacak geçişler için her türlü tedbirin alındığı bildirildi. Ramazan Bayramı'nın 3. gününe denk gelen geçişler 25 Ekim 2006 tarihinde sabah saatlerinde başlayacak ve 48 saat süreyle yakınlarını evlerinde ziyaret edecek olan Suriye vatandaşları daha sonra ülkelerine dönecek. 

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde gerçekleşecek sınır ötesi bayramlaşmadansa bin 580 Suriye vatandaşı yararlanacak. Akçakale Kaymakamlığı'ndan alınan bilgiye göre, Suriye tarafından bayramlaşma için bin 580 kişilik bir listenin verildiği bildirildi. Ramazan Bayramı'nın ikinci günü olan 24 Ekim 2006 tarihinde sabah başlayacak bayramlaşma için Türkiye'ye gelecek olan bin 580 Suriyeli 48 saatlik ziyaretin ardından ülkelerine geri dönecek.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 11:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?