5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sınırda bayram coşkusu

SINIRDA BAYRAM COŞKUSU

Suriye vatandaşları akraba ziyareti için Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde bulunan kapı karakolu kapısını kullanarak Türkiye'ye giriş yapmaya başladı.

Suriye'nin Haseki Valiliği ile Şanlıurfa Valiliği arasında imzalanan protokol gereği dini bayramlarda her 2 ülke vatandaşları idari mektup ile sınır kapılarından geçerek misafir oldukları ülkeye 48 saatliğine geçiş yapılıyor. Kurban Bayramı'nın ikinci gününde Ceylanpınar ilçesi kapı karakolu sınır kapısını kullanan Suriye vatandaşları, Türkiye'ye giriş yapmaya başladı. Sınır kapısında herhangi bir yoğunluk yaşanmazken, domuz gribi hastalığına karşın sınır kapısında bir ambulans, 1 doktor ve 1 sağlık

görevlisi hazır bekletildi. Suriye vatandaşları Türkiye'de bulunan akrabalarına çeşitli hediyeler getirdiler. Hediyelerin çoğunun çay olması dikkatlerden kaçmadı. Suriye'de ikamet eden çok sayıda Suriye vatandaşı Süryani de Mardin ve Midyat'ta bulunan kiliseleri ziyaret etmek amacıyla Ceylanpınar sınır kapısı ile Türkiye'ye gelmeye başladı. Sınır kapısında duvul-zurna ve halaylarla karşılanan Suriye vatandaşları, Türkiye'de olmaktan memnun olduklarını dile getirdiler.

Ceylanpınar Kaymakamı İlker Özer Özcan yaptığı açıklamada, "Kurban Bayramı'nın 2. ve 3. günü toplam 2 bin 556 Suriye vatandaşının Türkiye'ye geçmesi bekleniyor. Türkiye'de 48 saat kalacak olan Suriye vatandaşları Ceylanpınar sınır kapısını kullanarak ülkelerine geri dönecekler. Suriye vatandaşları sorunsuz bir şekilde geçiş yapmaya başlarken şenlik havası içerisindeki bu geçişler bizleri mutlu etmektedir" dedi.

SINIRDA BAYRAM COŞKUSU
SINIRDA BAYRAM COŞKUSU
SINIRDA BAYRAM COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2009 Cumartesi 11:48:04
Güncelleme :28 Kasım 2009 Cumartesi 14:44:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?