4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Sınırda bayramlaşma başladı

SURİYE İLE BAYRAMLAŞMA BAŞLADI

Suriye vatandaşları akraba ziyareti için Şanlıurfa'nın ilçesinde bulunan, kara hudut kapısını kullanarak Türkiye'ye giriş yapmaya başladı.

Suriye'nin Haseki Valiliği ile Şanlıurfa Valiliği arasında imzalanan protokol gereği dini bayramlarda her 2 ülke vatandaşları idari mektup ile sınır kapılarından geçerek misafir oldukları ülkeye 48 saatliğine geçiş yapılıyor. Ramazan Bayramı Arifesinde Ceylanpınar ilçesi kapı karakolu sınır kapısını kullanan Suriye vatandaşları, Türkiye'ye giriş yapmaya başladı. Sınır kapısında herhangi bir yoğunluk yaşanmadı. Yoğunluk yaşanmamasına asıl sebebinin Türkiye'de 12 Eylül'deki referandum seçimlerinin etkili olduğunu dile getiren ilçe halkı, "Referandum seçimleri nedeniyle bayram geçişlerinin Bayram arifesine denk gelmesi nedeniyle Suriye halkı bu yıl akraba ziyaretine fazla rağbet göstermedi" şeklinde yorumlandı.

Suriye vatandaşları Türkiye'de bulunan akrabalarına çeşitli hediyeler getirdi. Hediyelerin çoğunun çay olması dikkatlerden kaçmadı. Sınır kapısında davul, zurna ve halaylarla karşılanan Suriye vatandaşları, Türkiye'de olmaktan memnun olduklarını dile getirdi. Ceylanpınar Kaymakamı İlker Özer Özcan yaptığı açıklamada, "Arife günü ve Ramazan Bayramının 1. günü toplam 938 Suriye vatandaşının Türkiye'ye geçmesi bekleniyor. Türkiye'de 48 saat kalacak olan Suriye vatandaşları Ceylanpınar sınır kapısını kullanarak, ülkelerine geri döneceklerdir. Bu yıl ilk defa geçiş noktalarında oluşturulan barkot sistemi nedeniyle Suriye vatandaşları daha sorunsuz ve rahat bir şekilde geçiş yapmaya başladılar. Şenlik havası içerisindeki bu geçişler bizleri mutlu etmektedir" dedi.

SURİYE İLE BAYRAMLAŞMA BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2010 Çarşamba 13:32:00
Güncelleme :8 Eylül 2010 Çarşamba 13:52:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?