5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sınırda bayramlaşma müraacatları

Kurban Bayramı sebebiyle Şanlıurfa ili ve ilçelerinde oturan ve yurtdışına çıkmasına engel bulunmayan vatandaşların, Akçakale ilçesinde bulunan Türkiye-Suriye Sınır Kapısı'ndan akrabalarını ziyaret etmeleri için gerekli müracaatların 1 Eylül'de başlayacağı bildirildi.

İdari mektupla 48 saatliğine Suriye Arap Cumhuriyeti'ndeki akrabalarını bayramlaşma amacıyla ziyaret etmak isteyenlerin 1 Eylül-15 Ekim 2008 tarihleri arasında başvuruda bulunabilecekleri ifade edildi.

Akçakale Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, bayramlaşma amacı ile müracaat eden vatandaşlardan şu şartların aranacağı belirtildi; "Vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile tablosu), ikametgah ilmühaber (aile reisi için muhtar onaylı), nüfus cüzdanı fotokopisi (ziyarete gidecek olan tüm aile fertleri için), bayramlaşmaya gidecek alenin her ferdinden son altı ay içerisinde çekilmiş, arkasına ait olduğu şahsın adı soyadı yazılmış ve zarf içerisinde konulmuş 2 adet vesikalık fotoğraf, ziyaret edilecek kişinin adı soyadı, ana ve baba adı, doğum tarihi, açık ve tam adresini belirten müracaat dilekçesi."

Müracaat evraklarının, dosya içinde 1 Eylül tarihinden itibaren en geç 15 Ekim 2008 tarihi mesai saati bitimine kadar Akçakale İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü'ne ait alt kattaki kayıt kabul bürosuna teslim edilebileceği ifade edildi.
Posta ve ikinci şahıslarla yapılan müracaatların kabul edilmeyeceğinin belirtildiği açıklamada, müracaat tarihleri dışında yapılacak olan başvuruların kabul edilmeyeceği ifade edildi. 5 bin kişiyi geçmeyecek şekilde sınırlandırılan müracaatlarda, çıkış tehdidi bulunan kişilere idari mektup verilmeyeceği aktarıldı. Bayramlaşma esnasında geçişler gümrük kapısından yapılacağından hediyelik eşya geçişinin gümrük mevzuatına göre yapılacağı ve uygulama esnasında yanlış beyan ve gerçeğe aykırı belge ve düzenleyenler ile ibraz edenler hakkında yasal işlem yapılacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 17:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?