5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sınırda bayramlaşma sürüyor

Kurban Bayramı'nı Suriye'deki akrabalarıyla geçirmek isteyen 4 bin 641 Şanlıurfalının geçişleri sürüyor.

Kurulan barikatları aşan vatandaşlar polise zor anlar yaşattı.
Türkiye ile Suriye Arap Cumhuriyeti arasında yapılan anlaşma gereği dini bayramlarda gerçekleştirilen 48 saatlik sınır ötesi bayramlaşma Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde devam ediyor.

Sınır kapısında bulunan barikatları aşan vatandaşlar polislerle tartıştı. Görevli polisler, vatandaşlara yardımcı olmak için düzenli bir şekilde geçişleri sağlamak isterken, bazı vatandaşlar buna tepki göstererek polisle tartıştı. Kurulan barikatların üzerinden atlayarak geçen vatandaşlara polisler engel olmak isteyince,
kısa süreli arbede yaşandı.


Bu arada, Suriye tarafına geçen Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Suriye Talabyet Mıntıka Müdürü Albay Adnan El Halil ile bir görüşme yaptı. Suriyeli Albay, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türkiye'den gelenlerin karşılanmasına hazırız. Güvenlik içerisinde burada iyi bir bayram geçirmelerini temenni ediyoruz" dedi.
Kaymakam Şefik Aygöl ise, "3 yıl önce Rakka ile Şanlıurfa Valiliği arasında bir protokol yapıldı. İlk yılda bin kişi geçiş yaptı. Bayramlaşmanın üçüncü senesinde bu rakam 4 bin 500'ü geçti. Vatandaşlarımızın iyi bir bayramlaşma geçirmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Her iki devlet büyüklerine de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Türkiye'den Suriye'ye geçen vatandaşlar yanlarında battaniye, plastik eşya ve halıları hediye olarak götürdü.

İha
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2008 Çarşamba 16:17:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?