4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Sınırda şoför eylemi

SINIR KAPISINDA ÇALIŞAN ŞOFÖRLER EYLEM YAPTI

Şanlıurfa'nın Akçakale sınır kapısında çalışan şoförler, kapıdaki depo uygulamalarından dolayı ilçe kaymakamlığına yürüyerek Atatürk büstü önünde oturma eylemi yaptı.

20 günde bir uygulama değişiyor diyerek duruma tepki gösteren şoförler ilçe kaymakamı ile görüşme talebinde bulundu. Şoförler, dün geceden beri yükleri ile birlikte sınır kapısında bekliyor. Gümrük memurlarının depolarının 400 litreye göre değiştirmeden giriş yapılamaz talimatının her iki kapı yönetimi tarafından verilmesinin ardından sınır kapsı önünde yüzlerce kamyon ve şoförler beklemeye başladı. Şoförler, dün geceden beri araçları ile birlikte bugün sabaha kadar kapıda bekleyerek çift şeritli yolu araçları ile trafiği kilitledi.

Akçakale sınır kapısında şoförlük yapan kamyon şoförlerinden Halil Elçi, uygulamaya tepkili olduğunu belirterek, "Akçakale gümrük kapısına ayda bir yeni bir uygulama geliyor. 'Depolarınız uzun, depolarınızı değiştirin' diyorlar. Artık depo değiştire değiştire değiştire bir hal aldık. Şimdi bizi gümrükten içeriye almıyorlar. Almamalarının sebebi ise depolarımız uzunmuş ve yüksekmiş. Bir duyuru yapsaydılar önceden arkadaşlar görürdü. Duyuruda yok, kapıya geldik 'geçemezsiniz' diyorlar. Depolarımız uzunmuş.

Bizler zaten 400 litrelik depolarla geliyoruz. Ayrıca zaten 400 litreyi geçtiğimizde ceza uygulanıyor. Artık bu uygulamalardan bıktık, bu sorunun çözülmesini istiyoruz" dedi.

Akçakale gümrük kapısında çalışan başka bir şoför ise, "Habur Gümrük Kapısından bu depolar ile geçiyoruz, ama buradan geçemiyoruz. Burada değişik bir uygulama var. Bize bin ile bin 500 TL ceza yazdıkları için, biz zaten fazla akaryakıt getiremiyoruz. Birde iki gündür kapıda bekliyoruz. Beyannameler ceza yedi. 300 TL ceza yiyeceğiz. Zaten deponun içini ölçüyorlar, bu sorunun çözülmesini istiyoruz" diye konuştu.

Şoförler, sorunların çözümü için kaymakamlığa gelerek muhatap aradılar. Daha sonra ilçe kaymakamı Şefik Aygöl ile görüşmek için şoförler arasında belirlenen 4 kişi belirlendi. Kaymakamla görüşmenin ardından bekleyen araçların bir sefere mahsus geçebileceğini, 15 gün içinde de standart depoya geçiş yapılması konusunda mutabakata varıldı.

Bu arada, ilçe kaymakamı Şefik Aygöl, Suriye yetkilileri ile görüşerek soruna çözüm getirmesi hususunda çaba sarf ettiği ve sorunun çözüleceğini söyledi.

SINIR KAPISINDA ÇALIŞAN ŞOFÖRLER EYLEM YAPTI
SINIR KAPISINDA ÇALIŞAN ŞOFÖRLER EYLEM YAPTI
SINIR KAPISINDA ÇALIŞAN ŞOFÖRLER EYLEM YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 16:17:00
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 16:42:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?