4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Sır cinayet 6 yıl sonra aydınlandı

FAİLİ MEÇHUL CİNAYET 6 YIL SONRA AYDINLANDI

2004 yılında ablasının evinde 14 yerinden bıçaklanarak öldürülen Abdullah Şen'in (29) katil zanlısı 6 yıl sonra yakalandı. Cinayeti, hayatını kaybeden şahsın telefon takibi aydınlattı.

Edinilen bilgiye göre, 2004 yılında ablası Fethiye Tam'ın Toğdağı Mahallesi Seyhan Sokak'ta bulunan evinde 14 yerinden bıçaklanarak öldürülen Abdullah Şen'in katil zanlısı 2 bin 231 gün sonra yakalandı. 6 yıldır teknik takibi sürdüren Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, katil zanlısına öldürülen şahsın cep telefonu sayesinde ulaşıldı. Hayatını kaybeden şahsın cep telefonu Balıklıgöl'de bulunan bir cep telefoncu dükkanına satılırken ekipler, telefonun kim tarafından satıldığını öğrendi.

Toplanan bilgiler neticesinde babasının manav dükkanında çalışan katil zanlısı Zafer Yayık'a ulaşan ekipler, şahsı sorguya aldı. Yapılan görüşmede suçunu inkar eden şahıs, telefonu madde bağımlısı tanımadığı birinden aldığını söyledi.

Verilen eşkalden yola çıkarak Balıklıgöl'de sürekli gezen kişileri toplayan ekipler, toplanan şahısları Emniyet Müdürlüğüne getirerek, katil zanlısı ile yüzleştirdi. Zafer Yayık, yapılan yüzleştirmede öldürülen şahsın telefonunu 29 yaşındaki Hüseyin A.'dan aldığını söyledi. Gasp ve adam yaralamadan sabıkalı olan Hüseyin A., yakın arkadaşları Yasin O. (28) ile Müslüm Ç. (26) ile birlikte gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şahıslar, adam öldürmek suçundan tutuklandı. 2 ay cezaevinde kalan 3 kişi yargılandıkları mahkemede delil yetersizliğinden beraat etti.

Bunun üzerine ekipler, yeniden sorgular sırasında cinayetten haberdar olmadığını dile getiren Zafer Yayık'a yöneldi. Çalıştığı dönercide kendisini müşteri kılığında takip eden sivil polislere, zaman zaman cinayetin akıbetini soran Zafer Yayık, cinayetlerin DNA testiyle çözülebildiğini öğrenince suçunu itiraf etti. Cinayet işlediği tarihte 16 yaşında olan Zafer Yayık, "Çay içmek için eve gittik. Evde benimle zorla cinsel ilişkiye girmek istedi karşı çıkınca bıçak çekti. Boğuştuğumuz sırada elinden düşen bıçak ile öldürdüm" dedi.

 

ÖZEL EKİP EL ATTI

Şanlıurfa'da işlenen faili meçhul cinayetlerin çözülmesi için Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar'ın talimatıyla kurulan ve daha önce 3 faili meçhul cinayeti aydınlatan Özel Ekip 14 yerinden bıçaklanarak öldürülen Abdullah Şen'in gerçek katiline ulaşmak için 8 ay önce düğmeye bastı. Çalışmalarına olay yerini tekrar incelemekle başlayan ekipler, cinayet tarihinde olay yerinde çekilen görüntülerle Abdullah Şen'in cesedi üzerindeki bıçak darbelerinden cinayetin bir elin seri hareketiyle gerçekleştiğini, bıçağın kullanış şeklinden failin korkak bir yapıya sahip olduğunu, boğuşmadan failin tahmini ağırlığı, bıçak darbelerinin yüksekliğinden boyuna yönelik tahminlerde bulundu. Polise göre cinayeti işleyen kişi genç biriydi.

 

EL SERİLİĞİ DÖNERCİDE BELİRLENDİ

Cinayeti aydınlatmak için çalışmaları sürdüren özel ekip olay yerinde bulunan elbiselere yaptırdığı DNA testinin aynı olup olmadığını saptamak için evde yaşayanların tamamının DNA'sını tespite gönderdi. Polis bu arada şüpheliler arasına koyduğu olay tarihinde babasının manav dükkanında ve birkaç yıldır da bir dönerci dükkanında çalışan Zafer Yayık'ı takibi sürdürdü. 3 yıl boyunca bu kişi hakkında Balıklıgöl'deki manav ve dönercilerde çok sayıda kişi ile gizli görüşmeler yaparak bilgi topladı. Dönerci dükkanına müşteri kılığında giden sivil polisler, cadde üzerinden polis araçları geçtiğinde Zafer Yayık'ın şaşkınlık yaşadığını gözledi. Polis, müşteri kılığında gittiği dönercide el seriliğini belirlediği Zafer Yayık'ın cinayetten 15 gün sonra verdiği ifadesini yeniden gözden geçirdi. Zaman zaman dönerci dükkanına giden resmi polislerden cinayetin akıbetini soran Zafer Yayık'ın çelişkili ifadeleri dikkat çekti.

 

"BENİMLE ZORLA CİNSEL İLİŞKİYE GİRMEK İSTEDİ" DEDİ, SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Katil zanlısı, çalıştığı dönerci dükkanında gözaltına alındı. Zafer Yayık, götürüldüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde sorduğu soru üzerine polislerden, cinayetlerin faillerinin DNA testiyle belirlendiği duyunca suçunu itiraf etti. Sucunu itiraf eden şahıs, Emniyet Müdürlüğündeki ifadesinde, "Babamın manav dükkanında çalışırken Abdullah Şen her sabah gelir bizden patlıcan, domates biber alırdı. Bu vesileyle tanışıyorduk. Çay içmek için beni eve götürdü. Burada benimle zorla cinsel ilişkiye girmek istedi. Karşı çıkınca bana bıçak çekti. Boğuştuğumuz sırada elinden düşen bıçağı yerden alıp öldürdüm. Cep telefonunu da 25 TL'ye sattım" dedi.

Emniyet Müdürlüğündeki sorgusunun ardından gasp ve adam öldürmek suçundan adliyeye sevk edilen şahsın, sorgusuna başlandı.

FAİLİ MEÇHUL CİNAYET 6 YIL SONRA AYDINLANDI
FAİLİ MEÇHUL CİNAYET 6 YIL SONRA AYDINLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 12:53:03
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 13:16:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?