7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Şirketler sahtecilerden şikayetçi

Sahte güvenlikçilerden şikayetçi olan Şanlıurfa'daki özel güvenlik şirketleri, konuya acilen bir çözüm bulunmasını istiyor. 

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren Akıncılar Özel Güvenlik Şirketi Genel Müdürü İ. Halil Özakıncı, ilde son yıllarda özellikle güvenlik sektöründe büyük patlama yaşandığını kaydederek, "Kentte 10 güvenlik şirketi bulunmaktadır. Güvenlik elemanı yetiştiren 4 eğitim kurumu var. 
Ancak, eğitime tabi tutulan personelimiz ne yazık ki iş bulamıyor. Birçok kurum ve işyerinin ehliyeti olmayan, güvenlikçi kimliği olmayan kişileri çalıştırması hem bizleri hem de işsiz gençlerimizi zora sokuyor" dedi. 

Yeni güvenlik yasasının yürürlüğe girmesiyle, Şanlıurfa'da da özel güvenlik şirketi sayısında artış oldu. Son 1.5 yılda Türkiye'de 565 özel güvenlik şirketi kurulduğunu bildiren yetkililer, özel güvenlik şirketlerinin istihdam kapısı olduğunu söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2006 Pazartesi 16:06:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özgür özakıncı IP: 88.229.202.xxx Tarih : 22.08.2006 12:54:32
Haber için teşekkür ederim.Güvenlik sertifikası alıpta halen bir işe yerleşemeyen mağdur çok gencimiz var,belki bir nebze de olsa seslerini duyurabilmeleri için görsel ve yazılı basına ihtiyaçları var bu haberin verilmesi çok iyi oldu belki birileri duyarda bu haykırışları bir çözüm bulurlar.teşekkür ederim.