5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sırrın Mahallesi'nde şenlik

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, alt ve üstyapı çalışmalarının tamamlandığı Sırrın Mahallesi'nde, Gezici Sanat Sahnesi ile birlikte bir şenlik düzenlendi.

Sıra gecesi konserinin yer aldığı şenlikte, Belediye Şehir Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği birbirinden komik skeçler, vatandaşlardan büyük beğeni topladı. "Üç Derenin Islahı Projesi" kapsamında çirkin görüntü ve pis kokulardan arındırılan Sırrın Deresi kenarında düzenlenen şenliğe, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, belediye başkan yardımcıları M. Fevzi Yücetepe, Habib Arslan ve İbrahim Güllüoğlu, AK Parti Şanlıurfa Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Göncü, belediye meclis üyeleri, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ, Konservatuar Birim Sorumlusu İsmail Altıngöz ve belediye birim amirlerinin yanı sıra mahalle sakinleri katıldı. Gecede, Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi Ekibi, birbirinden güzel Urfa türkülerini seslendirdi. Başkan Fakıbaba da seslendirilen türkülere eşlik etti.

Sırrın Mahalle sakinlerine hitap eden Başkan Fakıbaba, 2004-2008 yılları arasında Sırrın Mahallesi'nde yürütülen belediyecilik hizmetlerini hatırlatarak, Sırrın Deresi'nin ıslahı ile ilgili yapılan çalışmaları aktardı. Fakıbaba, "Sırrın Mahallesi'nin 2004 yılından öncesini çok iyi biliyorum. Sırrın'ın sokakları çamur ve pislik içersindeydi. Sırrın Deresine gelince tablo daha içler acısı bir durumdaydı. Sivrisinek ve pis kokudan geçilmeyen derenin bugünkü görüntüsü aslında söze hacet bırakmıyor. Biz göreve gelir gelmez tüm mahallelerde olduğu gibi Sırrın'a da gereken önemi verdik. Ancak daha tam istediğimiz gibi olmadı. Biz henüz yeni yeni şehir olmaya başladık. Hizmetlerimiz bunlarla sınırla kalmayacak. Fiziki belediyeciliğin yanı sıra sosyal belediyecilik alanında da sizlere hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi.
Daha sonra Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği birbirinden komik skeçler, izleyenlerden büyük alkış aldı. Belediye Sıra Gecesi Ekibi solisti Cumaali Yolaçan'ın seslendirdiği türkülerle şenlik sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 16:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?