4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Sırrın Mahallesi'ne cemevi

BELEDİYE MECLİSİ ŞUBAT AYI 2. BİRLEŞİM TOPLANTISI YAPILDI

Şanlıurfa Belediye Meclisi Şubat Ayı 2. Birleşim Toplantısı, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın başkanlığında yapıldı.

Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda "Yenişehir Revizyon İmar Planına Yapılan İtirazlar" başlıklı gündem maddesi görüşülmeye başlandı. 15 itiraz maddesinden 7'sini görüşerek karara bağlayan meclis üyeleri, diğer 8 maddenin yarın ki birleşim toplantısında görüşülmesine karar verdi.

Toplantıda ayrıca geçtiğimiz ay sözlü ve yazılı önerge şeklinde meclise sunulan bazı konular ise görüşülerek karara bağlandı. Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından geçtiğimiz ay sözlü, bazı belediye meclis üyeleri tarafından da yazılı olarak meclise sunulan önergeye istinaden Karakoyun İş Merkezi'nin isminin tekrar "Ahmet Bahçıvan İş Merkezi" olarak değiştirilmesine karar verildi. Ayrıca Haleplibahçe Caddesi'nin isminin "Lekler" Caddesi olarak değiştirilmesi isteği ise yeterli oy oranı sağlanamadığı gerekçesiyle kabul edilmedi. Caddenin ismi tekrar "Haleplibahçe caddesi" olarak kaldı.

Bu arada, Alevi Kültür Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Nadir Aykaç'ın Sırrın Mahallesi'nin kuzeyinde bulanan 4424 ada 1 Nolu parselde "Cem Evi" yapılması talebi İmar Komisyonu'nca "Uygun" görüldü. 08.09.2009 tarihinde Belediye Meclisi tarafından imar komisyonuna havale edilen dilekçeye İmar Komisyonu tarafından "Uygundur" yanıtını görüşen Belediye Meclisi oybirliğiyle kararı kabul etti. Buna göre Sırrın Mahallesi'nde "Kültür Evi ve İbadethane binası için gerekli çalışmalara başlanacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 17:06:03
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 20:43:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?