30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Sırtında 'Rahim' yazıyor

Şanlıurfa'da bir işyerinde bulunan akvaryum balığının bir tarafında Arapça "Rahim", öbür tarafında ise "Bismillah" yazıları bulunuyor.

Şanlıurfa'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren Hasan Güler, bir yıl önce aldığı akvaryuma attığı yavru çiklet balığının büyümesi sonucu sırtının bir tarafında Allah'ın 99 isminden biri olan "Rahim", diğer tarafında "Bismillah" yazılarını fark edince hayrete düştü. Arapça yazıları önce imam hatip lisesi mezunu eşinin daha sonra kendisinin fark ettiğini söyleyen Hasan Güler, "Bir yıl önce yavru olarak aldığımız çiklet balığı zamanla büyüdü. Bir gün eşim beni akvaryum başında görünce önce kendisi fark etti. Bak burada 'Rahim' yazıyor dedi. Ben de dükkanda asılı duran Allah'ın 99 isminin yazdığı tablodan baktım ve aynısı olduğunu fark ettim" diye konuştu.

İşyerinde bulunan akvaryum içindeki balık üzerindeki yazıları inceleyen Vali Karacan Camii İmamı Mehmet Yazar, "Balığın bir tarafında Arapça 'Rahim' yazarken, diğer tarafında 'Bismillah' yazıyor. Allah'ın 99 isminden biri olan 'Rahim' sıfatı ahirette sadece Müslümanlara veren anlamındadır. Yani Allah'ın 'Rahman' oluşunun karşısında dünya ve ahirette mümin ve kafir eşit iken, 'Rahim' oluşunun karşısında bunlar açık bir şekilde birbirinden ayrılırlar" dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 15:07:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?