4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Şişli'den destek geldi

ŞİŞLİ BELEDİYESİ'NDEN TUTUKLU BAŞKANA DESTEK ZİYARETİ

İstanbul'un Şişli Belediyesi ve Türkiye Değişim Hareketi heyeti, Şanlıurfa'nın Viranşehir Belediyesini ziyaret ederek, KCK operasyonu kapsamında tutuklanan Belediye Başkanlarına destek amaçlı, Viranşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Burun'u makamında ziyaret etti.

CHP'Lİ Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün gönderdiği heyet, bu tutum ve davranışların anti demokratik bulduklarını ve protesto ettiklerini belirtti. Heyet içerisinde yer alan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün Danışmanı Mehmet Ali Tüy, "Bu bakımdan size destek sunuyoruz. İnsanlara dava açılabilir, ama bu şekilde tutuklanıp hapse konulması, halkından uzaklaştırılması, hizmetten uzaklaştırılması gerçekten o belediyenin, yerel yönetimin çalışmalarına büyük darbe vuran şeyler" dedi.

Heyet, BDP Viranşehir Belediye Meclis üyelerini verdikleri demokrasi mücadelesi için tebrik ederek kendilerine bu konuda hayran kaldıklarını söyledi. Yapılan bu anlamlı ziyareti değerlendiren Belediye Başkan Vekili Mehmet Burun, yaşananların kaygı verici olduğunu kaydederek, Şişli Belediyesi heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 10:39:01
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 23:22:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?