3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Siverek'e asansörlü üst geçit

SİVEREK'TE AB STANDARTLARINDA ASANSÖRLÜ ÜST GEÇİT YAPILDI

Şanlıurfa'nın Siverek Belediyesi ilçenin en işlek yerlerinden birisi olan Şirinkuyu Mahallesi'ne AB standartlarında asansörlü bir üst geçit yaptı.

Siverek ilçesinde 3 asansörlü 3 geçitten birisinin tamamlandığını belirten Belediye Başkan Vekili Hivi Abikoğlu, Sivereklilerin hizmetine sunulacağını belirtti. İlerleyen aylarda 2 üst geçit daha yapacaklarını belirten Abikoğlu, "İlçenin Mehmetçik İlköğretim Okulu önüne ve Sanayi sitesinin girişine birer üst geçit daha yapmayı planlıyoruz. Bir üst geçidin bize bedeli 400 bin TL civarındadır. Avrupa Birliği'ni baz aldık ve böyle bir üst geçit yaptık. Üst geçit yapılırken özellikle bedensel engelli

vatandaşları düşündük. Engelli vatandaşlarımız asansör ile inip çıkacak. Üst geçit tamamen bitti sadece asansörü monte edilecek" dedi.

Üst üste trafik kazalarının meydana geldiği ilçenin 3 ayrı noktasında trafik önlemlerini alan Siverek Belediyesi, verdiği sözü yerine getirerek üst geçit yapılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Başkan Vekili Hivi Abikoğlu, "Bugün benim için mutlu bir gün, kazaların yaşandığı Şirinkuyu bulvarında söz verdiğimiz gibi üst geçit yaptık. Bu üst geçit Siverek'in ilk asansörlü üst geçidi olma özelliğini taşıyor. Bilindiği üzere bu bulvar üzerinde yaşanan trafik kazaları nedeniyle böyle bir tedbir aldık. Böyle bir üst geçit Şanlıurfa'da bile yoktur" diye konuştu.

SİVEREK'TE AB STANDARTLARINDA ASANSÖRLÜ ÜST GEÇİT YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 09:46:04
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 12:00:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?