5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Siverek'e yeni kütüphane

Siverek ilçesi Gerger köyünde 2005 yılında pusu kurularak öldürülen Kazım Gönüllü'nün anısına Türk Telekom Lisesinde bir kütüphane açıldı.

Gönüllü ailesi Türkiye çapında başlattıkları bir kampanyayla yaklaşık iki bin kitaba ulaşarak Kazım Gönül'ünün öldürüldüğü Eylül ayında kütüphane açtılar.

Kütüphanenin açılış törenine İlçe Kaymakamı Kemal Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Hivi Abikoğlu, daire amirleri, öğrencilerin yanı sıra Gönüllü ailesinin fertleri katıldı.

İlçe Kaymakamı Kemal Yıldız, "Önemli olan insan ölürken de ölümüyle insanlara bir şeyler verebilmesidir. Kazım Gönüllü ölümüyle bile insanlığa hizmet etmiştir. Kütüphaneyi geliştirmek amacıyla kaymakamlık olarak bizde katkı sunacağız" dedi.

Kazım Gönüllü'nün kardeşi Kadir Gönüllü açılışta yaptığı konuşmada, "Kütüphane projesinin amacı ölümün kutsandığı bir ortamda yaşama sahip, şiddet ve cehalete karşı bilimin aydınlığının paylaşımı ve dayanışa kültürünü geliştirmektir. Üç yıl önce kardeşim kurulan bir pusu ile rahmetli ağabeyimin anısını kitaplarda yaşatmak için kütüphane kurduk. Şiddetin yerine dayanışmayı ve barışı hedefledik" dedi.

Daha sonra kütüphanenin açılışını Kazım Gönüllü'nün babası Ali Gönüllü ve 8 çocuğu ile birlikte yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 13:57:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?