8
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞANLIURFA

Siverek'in ilk kadın derneği

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde aralarında doktor, avukat ve öğretmenlerin de bulunduğu bir grup, “Siverekli Kadınlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği” adıyla ilçenin ilk kadın derneğini kurdu.

Dernek Başkanı Nilay Akman, Belediye iş merkezindeki dernek binasında, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının kadınların sosyal yaşamlarında iyileşme sağlayarak, hukuksal alanda karşılaştıkları sorunları çözmek ve kadınlar arasındaki dayanışmayı arttırmak olduğunu bildirdi.

Bu konuda gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Akman, gelecek günlerde üye kayıtlarını tamamladıktan sonra özellikle kırsal kesimde yaşayan kadınlara yönelik ziyaretler gerçekleştireceklerini söyledi.

Akman, şöyle devam etti:

“Bölgemizde yaşayan kadınların çoğu haklarını bilmiyor. Amacımız bu kadınlar arasında farkındalık yaratmak. Bunun için aralarında doktor, avukat ve öğretmenlerin de bulunduğu bir grup kadınla, 'Siverekli Kadınlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni kurduk. Özellikle kırsal alandaki kadınları her konuda bilinçlendirmek istiyoruz.”

Nilay Akman, derneğin kuruluşu aşamasında erkeklerden de destek gördüklerini belirterek, “Belediye Başkan Yardımcımız Ali Murat Bucak başta olmak üzere bazı erkekler, derneği en kısa sürede kurup, faaliyete başlamamız konusunda bize destek verdi. Doğrusu bu durum, gelecek adına bizleri ümitlendirdi” dedi.
A.A.
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 11:13:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?