5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Siverek'te 112 konut sahibi belirlendi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nca Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde alt gelir grubu için inşa ettirilen 112 konut için noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

Endüstri Meslek Lisesi Salonu'nda düzenlenen çekilişe, Siverek Kaymakamı Kemal Yıldız, TOKİ yetkilileri ve 112 konut için başvuru yapan aileler katıldı. Vatandaşlar, 622 başvurunun yapıldığı kura çekilişine katılmak üzere salonu doldurdu.

Siverek Kaymakamı Kemal Yıldız, kura çekimi öncesinde yaptığı konuşmada, kurada kendilerine daire çıkmayan vatandaşların üzülmemesini istedi. Kaymakam Yıldız, TOKİ tarafından ekim ayında yeni konutlar yapılacağının müjdesini vererek konutların hayırlı olması temennisinde bulundu.

Daha sonra ilk olarak 3 şehit ve 3 gazi için çekiliş gerçekleştirildi. Ardından noter huzurunda 112 konut için kura çekildi. Salonu dolduran vatandaşlardan bazıları uyurken bazıları da heyecanlı bir şekilde kura çekilişini izledi. Kendisine ev çıkan bir kadın sevinçten gözyaşlarını tutamadı.

Şanlıurfa sınırları içinde en az 3 yıldan bu yana ikamet eden dar gelirlilerin yararlanabildiği uygulamada, konutlar türüne ve büyüklüğüne göre 6 bin YTL peşinat ve 180 ay vadeyle satışa sunuldu. 50 bin ile 58 bin YTL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan ve hak sahiplerinin aylık 248-285 YTL'lik taksit ödeyeceği konutlara ilginin yoğun olduğu bildirildi. "Kira öder gibi taksitlerle ev sahibi olma" fırsatını değerlendirmek için gerekli evrakları hazırlayan vatandaşlar, müracaatın gerçekleştirildiği 29 Temmuz - 12 Ağustos 2008 tarihleri arasında Siverek Kaymakamlığı'nda bulunan irtibat bürosunda uzun kuyruklar oluşturmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 16:16:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?