5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Siverek'te 5 yeni proje

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı, GAP Eylem Planı kapsamında uygulanan SODES projesi kapsamından Siverek için kabul edilen 5 proje hayata geçiriliyor. 

Siverek için kabul edilen istihdam sağlayıcı kurslar, sosyo-kültürel, yeşil alan, köyümün sahaları, çok amaçlı kültür salonu ve bizim dershane projelerinin Devlet Planlama Teşkilatı tarafından kabul edildiği belirtildi. 

Siverek İlçe Kaymakamı Kemal Yıldız, ilçede proje uygumla çalışmalarına başladıklarını ve ilk etapta bizim dershane projesini hayata geçirecekleri belirterek, "Bizim dershane projesi kapsamında yüz öğrencimize dershane imkanı sağlayacağız. Liseden mezun olmuş ve lise son sınıflarda bulunan yoksul öğrencilere dershane imkanı sağlayacağız. Bu uygulamayla eğitimde fırsat eşitliğini yakalayacağız. Bizim dershane projesin eğitim alanının dışında bir sosyal yönü vardır. Tiyatro gurubu ve üniversitelere geziler gibi sosyal ve kültürle alanda da dershane öğrencilerini üniversite ortamına hazırlayacağız. Diğer dört projelerimizi uygulama çalışmalarına başladık" dedi. 

Bizim dershane projesi kapsamında, dershaneye kayıt yaptırmak isteyen yoksul aile çocukları kayıt için ilçe kaymakamlığında bulunan proje uygulama ofisine başvuracakları belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 12:33:14
Güncelleme :13 Aralık 2008 Cumartesi 12:37:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?