7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Siverek'te bayanlara özel park

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde belediye kadınlara özel park kurdu. Ofis mahallesindeki Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Parkı'nı kadınlar için özel bir mekan haline dönüştürülen park hizmet vermeye başladı. 12 yaşından büyük erkeklerin girmesinin yasak olduğu park, sessiz sedasız hizmete girdi. 

Siverekli kadınlar ilçe tarihinde ilk kez sadece bayanları girebileceği bir parka sahip oldu. Çalışanlarının bayanlardan oluştuğu parkta gönüllerince eğlenen ve dinlenen bayanlar böyle bir parkın yapılmasından memnun oldu. Siverekli Hatice Çerko (60) bayanlara özel park uygulamasından memnun olduklarını söyleyerek, misafirlerini bu parka getirebileceğini ve rahatlıkla oturabilecekleri bir yere kavuştuklarını bildirdi. Parka erkeklerin girmesinin yasak olmasının da güzel olduğunu kaydeden Çerko, her mahalleya böyle parkların yapılmasını istedi. 

Ofis Mahallesi'nde bin 550 metrekarelik alana sahip bulunan parkta bayanlar istedikleri gibi eğleniyor. Okey ve benzeri oyunların da bulunduğu parkta kışlık bölüm de mevcut.
.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2006 Pazartesi 16:39:47
Güncelleme :30 Mayıs 2006 Salı 12:02:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?