5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Siverek'te kitap bağışı kampanyası

Siverek ilçesine bağlı Kapıkaya Belde Belediye Başkanı Cuma Kayruka, beldede bulunan beş ilk öğretim okulunun kütüphanelerinin genişletilmesi amacıyla kitap kampanyası başlattı.

Belde ilköğretim öğrencilerinin faydalanması amacıyla 2 bin değişik kitabı ilköğretim okullarına dağıttıklarını kaydeden Belediye Başkanı Cuma Kayruka, "Belediye olarak başlattığımız kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlar, okul kütüphanesi için kitapları belediyeye gönderebilirler. Belde de eğitim kalitesinin artırılması için gerek okul onarımı, gerekse kitap ve kırtasiye yardımı yapıyoruz. Beldemizde bir lise olmadığı için özelikle kız çocukları 8 sınıftan sonra eğitimleri aksatmak zorunda kalıyorlar. Belediye olarak beldemizde bir lisenin yapımı için arsa bağışı ve inşaat malzemesi yapmaya hazırız. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan beldemizde bir lise yapılmasını talep ediyoruz. Belediye olarak bütçemiz el verseydi liseyi hemen yapardık. Bakanlıkça yapılacak liseye maddi ve manevi her türlü desteği vermeye hazırız. Eğitim için elimizden geleni yaparız" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 10:24:33
Güncelleme :11 Kasım 2008 Salı 10:25:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tan tüfekçioğlu IP: 78.183.26.xxx Tarih : 11.11.2008 16:47:18

ben bu kampanyaya katılıp kitap bağışında bulunmak istiyorum. çorlu-tekirdağda ikamet ediyorum. kitaplarımı nasıl size ulaştırabilirim. teşekkürler