5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Siverek'te olay: 1 polis şehit

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi ağır yaralanırken, kavgayı ayırmaya çalışan 1 polis memuru kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Edinilen bilgiye göre, Ofis Mahallesi'nde iki grup arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle kavga çıktı. Kavgada 2 kişi ve tarafları ayırmaya çalışan bir polis memuru ağır yaralandı. Polis memuru kaldırıldığı hastanede şehit olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 2 grup arasında çıkan silahlı kavgada; tarafları ayırmaya çalışan 1 polis memuru şehit düşerken, 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de ağır yaralandı.

Olay, öğle saatlerinde Ofis Mahallesi'nde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, K. ile R. ailelerine mensup kişiler arasında Toprak Mahsulleri Ofisi'nde sıra tartışması yüzünden kavga çıktı. Çıkan kavgada taraflar birbirlerine silahlarla ateş açtı. Çıkan silahlı çatışmada; babası Toprak Mahsulleri Ofisi'nde müteahhit olduğu öğrenilen Bekir R.(30) silahla vurularak olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın bildirilmesi üzerine, olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

Olay sırasında bölgeye gelen polisler arasında bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Nihat Karakoca, kendisine isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Arkadaşları tarafından ambulansla hastaneye kaldırılan ağır yaralı polis memuru Karakoca, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Polis, olayı yatıştırırken taraflar bir süre sonra aynı yerde tekrar silahla çatışmaya başladı. Çıkan ikinci çatışmada ise, Harun ve Mehmet Halil K. silahla vurularak ağır yaralandı. Hayatını kaybeden Bekir R.(30) ile şehit düşen polis memuru Nihat Karakoca'nın cenazeleri hastane morguna kaldırılırken, ağır yaralanan Harun ve Mehmet Halil K. ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Şehit düşen polis memurunun cenazesi yapılacak otopsi ve törenin ardından memleketi Kastamonu'ya gönderileceği bildirildi.

Olayla ilgili bölgede geniş güvenlik önlemleri alan polis, silahlı çatışmaya karıştığı ileri sürülen 3 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların emniyetteki sorguları devam ederken, olayla ilgili çok yönlü soruşturma devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 15:53:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemalettin IP: 85.110.156.xxx Tarih : 13.06.2009 19:51:08

hata bunlarda değil bunlar gibilere silah ruhsatı verenlerde sehit olan bu polis memurunun  geride kalan ailesine yazık değilmi geride kalan 3 yetime ne diyecekler ruhun sad olsun nihat nihata alahdan rahmet aliesine baş sağlığı dilerim