5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Siverek'te tarihi han ışıklandırıldı

Siverek İlçe Belediyesi alt ve üst yapı çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Siverek Belediyesi tarafından daha önce restorasyonu yapılan ilçenin ender tarihi eserleri arasında bulunan Gümrük Hanı'nın restorasyonunun ardından ışıklandırılması yapılırken, karanlık caddeler ve refüjler ışıklandırıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Hivi Abikoğlu, Siverek ilçesinde tarihi eserlere Belediye olarak her zaman sahip çıktıklarını belirtti.

Abikoğlu, "Siverek'in ender tarihi eserlerinden birisi olan Gümrük Han'ın restorasyon çalışmalarının ardından ışıklandırma çalışmasının da bitirdik. Daha önce köhne ve köy yolu görünümünde olan Sayfioğlu, Şair İbrahim Rafet Caddelerini, Prof. Dr Abdulkadir Karahan caddelerinin üst yapı yenileme çalışmalarının ardından ışıklandırma çalışmalarının yaparak bu sokakları karanlıktan kurtardık. Kış ayları bastırmadan bütün çalışmalarımızı tamamlamak istiyoruz. Çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Siverek ilçesi modern bir kent görünümünde olacaktır. Siverek ilçesini yaşanabilir bir şehir yaptık ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 13:07:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?