5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sivil anayasa için referendum

Mazlum-Der Şanlıurfa Şubesi, 12 Eylül Anayasası'nın referanduma sunuluşunun yıldönümü olan 7 Kasım'da 'Göstere Göstere Hayır' sloganıyla bir referandum düzenlemeye hazırlanıyor.

12 Eylül Anayasası'nın referanduma sunuluşunun yıldönümü olan 7 Kasım'da Karakoyun İş Merkezi önünde saat 12.30'da toplanacak olan dernek üyeleri, üzerinde 'göstere göstere hayır' ve 'asmasaydık da beslese miydik?' şeklinde iki adet mühür hazırladı. Aynı şekilde 'evet' ve 'hayır' bölümlerinin olduğu oy pusulalarını da bastıran dernek, 12 Eylül Anayasası'nın referanduma sunuluşunun yıldönümü olan 7 Kasım tarihini bekliyor.

Düzenlenecek olan referandum için dernek binasında basın açıklaması yapan Mazlum-Der Şanlıurfa Şubesi Başkanı Mustafa Arısüt, sivil bir anayasanın tam zamanı olduğunu savunarak, "Düşüncelerin açıklanmasına, tartışılmasına, irdelenmesine müsaade etmeyen ve tek bir ideolojiyi mutlak doğru olarak yansıtan ve bu yönetim şekline ise 'demokrasi' diyen tek ülke Türkiye'dir. Bu çağdışı demokrasi, 28 yıl önce darbeciler tarafından bize miras bırakılan anayasadan kaynaklanmış ve o günden bu yana milyonlarca insan mağdur olmuştur" iddialarında bulundu.

Arısüt, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu anayasanın değişme zamanı gelmiştir, hatta geç bile kalınmaktadır. Ama bu kez askerler değil, biz siviller yeni anayasayı oluşturacağız. Bir askeri darbe sonucunda değil, halkın iradesiyle, başlayan ve geniş katılımlı hazırlık sürecinin sonunda, insan hakları ve özgürlükler konusunda ulaşılmış en yeni, en taze içeriğe sahip, her bir vatandaşın kendisini asli unsur olarak görebileceği kadar kapsayıcı bir anayasa yapmanın tam zamanıdır."

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 16:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?