5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Siyaset Akademisi'nde ders başladı

ŞANLIURFA'DA SİYASET AKADEMİSİ DERSİ BAŞLADI

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Şanlıurfa İl Teşkilatı ve AR-GE Başkanlığı tarafından "Siyaset Yerelde Başlar" başlıklı Siyaset Akademisi dersi başladı.

DSİ Eski Nikah Salonunda düzenlenen programa Yönetim ve İletişim Uzmanı Tarkan Zengin, parti üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 10 hafta süre ile Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleştirilecek olan Siyaset Akademisinin ilk günkü programında Yönetim ve İletişim Uzmanı Tarkan Zengin, Siyasal İletişim konusunda açıklamalarda bulundu. Tarkan Zengin, milletin milyonlarca lirasını çalanların ellerini kollarını sallayarak dışarıda gezdiğini iddia ederek, şunları söyledi:

"Sorunların çözülmesi için bir işi yapıyor gibi değil, gerçekten yapmak lazım. Siyasetle ilgilenenler önce üzerine düşeni gerçekten yapmalıdır. Harward'da yapılan bir ankette satın alma kararlarının yüzde 84'ü duygusal. Türkiye'de de oy kullanma kararlarının yüzde 80'i duygusal. Öyleyse Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'i (SAV) örnek alıp nezakette örnek olmamız lazım. Geldiğimiz yeri unutmayıp devamlı halkın içinde olmalıyız. İnsanların duygularını çok iyi anlamalıyız. İnsanlarımızın geneli kendilerine yakın olan, dertleriyle dertlenen, sevincini ve üzüntüsünü paylaşan insana oy verir. Her şeyin başı insanların gönlünü kazanmaktır. İnsanlara değer vermeliyiz. Kulak vermeli, güven vermeliyiz. Davranışlarımız içten olmalı, yapmacık olmamalıdır. Yüz yüze ve kitle araçlarıyla iletişim kurmalıyız. Seçmenlerini değişimini, neler istediklerini bilmek lazım. Dün, seçmenler hizmete susamış, fazla beklentisi yok, memnun olmak zorunda ve fazla eleştirmeye hakları olmayanlardı. Şimdi eleştiriyorlar. Benim partiden bir insanın her yaptığı doğru, başkasınınkine yanlış diyorsak olmaz. Mutlaka doğruya doğru demeliyiz. Bugünün seçmen daha bilinçli. Daha fazla istekte bulunuyor. Hizmet beklentisi yüksek. Dana nazlı ve iyi ilişkiler kurmak istiyorlar."

Daha sonra Yönetim ve İletişim Uzmanı Tarkan Zengin, "Siyaset Yerelde Başlar" konusu hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

ŞANLIURFA'DA SİYASET AKADEMİSİ DERSİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2009 Pazar 13:21:02
Güncelleme :15 Kasım 2009 Pazar 13:28:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?