5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sobacılar soğuk havaları bekliyor

SOBACILAR SOĞUK HAVALARI BEKLİYOR

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde faaliyet gösteren soba satıcıları havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle halen satışlarda kıpırdama olmadığını söyledi.

Ceylanpınar ilçesinde, havaların mevsim normallerini üzerinde seyretmesi soba satıcılarına zor durumda bıraktı. Sonbahar ayında olmasına rağmen geçen yıl bu aylarda soba satışlarının olduğunu ancak bu yıl satışların başlamadığını belirten soba satıcıları, bu yıl vatandaşın geç hazırlık yapacağını söyledi.

Ceylanpınar ilçesinde, dede mesleği olan sobacılıkla geçimini sağlayan Murat Yeni, küresel ısınmanın en çok soba sektörünü etkilendiğini dile getirerek, "Geçtiğimiz yıllarda sonbahar ayında müşterilerimize odunlu veya kömürlü soba satışlarımızda patlama yaşanmaktaydı. Küresel ısınmanın etkisiyle birkaç yıldır bölgemizde ve dünyamızda görülen kuraklık ve buna bağlı olarak görülen iklimsel değişiklikler havanın ısınmasına neden olmaktadır. Sonbahar ayında olmamıza rağmen yaz günlerinden kalma sıcak havanın bölgemizde etkin bir şekilde hissedilmesi soba satışlarımızı durma noktasına getirmiştir. Allahtan dileğimiz beklediğimiz soğuk havanın ve yağışların bir an önce başlamasıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 09:56:00
Güncelleme :19 Ekim 2009 Pazartesi 10:43:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?