5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

SODES gençlere umut olacak

Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, GAP Eylem Planı ve Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında bayanlara ve gençlere yönelik meslek edindirme kursları açtıklarını söyledi.

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamındaki illerde sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve sosyal refahın artırılması amacıyla hazırlanan Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde Şanlıurfa Belediyesi Süleymaniye Meslek Edindirme Eğitim Merkezi'nde uygulamaya geçirilecek projeler, Şanlıurfalı bayanlar ve gençler için büyük bir umut ışığı oldu.

Konu hakkında bir açıklama yapan Başkan Yardımcısı Yücetepe açıklamasında şunları söyledi. "Süleymaniye Meslek Edindirme Eğitim Merkezi'nde Çocuk Bakıcılığı, Web Grafik Tasarım, Bilgisayarlı Muhasebe, Profesyonel Çizim Programları, Tekstil, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Hizmet Elemanı, İklimlendirme, Hasta ve Yaşlı Bakımı, Ev Pansiyonculuğu dallarında mesleki eğitim almak isteyenler 3 Temmuz 2009 tarihinde mesai bitimine kadar Şanlıurfa Belediyesi'ne müracaat etmeleri gerekiyor. Kurslarımıza katılmak isteyenler müracaatlarını belirtilen tarihten önce gerek Süleymaniye Meslek Edindirme Eğitim Merkezi'ne (Süleymaniye Caddesi Faik Güzeloğlu Sağlık Ocağı Arkası) gerekse de Şanlıurfa Belediyesi Merkez Binasında 6. katta bulunan Sosyal APK Birimini yapmaları gerekmektedir"

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından, GAP kapsamındaki 9 ilde sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve sosyal refahın artırılması, yoksulluk, göç, işsizlik, kentleşme gibi sosyal sorunların giderilmesi ve yerel dinamiklerin harekete geçirilmesi için hazırlanan SODES kapsamında Şanlıurfa Belediyesi tarafından açılan kurslara gençlerin büyük ilgi göstermesi bekleniliyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 11:31:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?