5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şoför ve muavinlere eğitim

'Hizmet İçi Eğitim' kapsamında Şanlıurfa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından şehir içi toplu taşımacılıkta görev yapan şoför ve muavinlere eğitim semineri düzenlendi. 

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Eğitim Merkezi'nde düzenlenen seminerde, şoför ve muavinlere toplu taşımacılıkta uyulması gereken konular hakkında çeşitli bilgiler verildi. Ulaşım Hizmetleri Müdürü M. Emin İzol tarafından verilen eğitim seminerinde, durak harici yolcu alınması, duraklarda muavinlerin bağırması, güzergah ihlali, muavinlerin araç kullanmaları, araç içi şoför konuşmaları, ücretsiz seyahat hakkı olanlara bu hakkın sağlanması, gece çalışma saatlerine riayet edilmesi, kılık kıyafet, araçta cep telefonu ile yapılan konuşmalar, yolcu aktarılması, araçlarda yaş sorunu, duraklara nizami yanaşmama, dikkatsizlikten yolcu düşürülmesi gibi konu başlıkları tartışıldı. 

Şoför ve muavinlere seminer veren Ulaşım Hizmetleri Müdürü M. Emin İzol, "Şehir içi toplu taşıma araçlarında görev yapan personele yılda 4 kez 3'er aylık periyotlarda eğitim seminerleri düzenliyoruz. Halkla ilişkiler ve toplu taşımada uyulması gereken kuralları konu alan bir eğitim semineri gerçekleştirdik. Bu seminerle birlikte 2008 yılında hedeflediğimiz 4 ayrı semineri gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Seminere gösterilen ilgiden dolayı oldukça memnunum. Eğitim seminerlerimiz, 2009 yılında da belirlenen takvim doğrultusunda farklı konularda devam edecektir" dedi. 

Seminere, Şanlıurfa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü M. Emin İzol'un yanı sıra, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü birim çalışanları, kooperatif başkanları, toplu taşımada görev yapan şoför ve muavinler ve vatandaşlarda katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 17:58:27
Güncelleme :29 Aralık 2008 Pazartesi 10:31:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aykın IP: 78.166.94.xxx Tarih : 28.12.2008 22:51:36

Ş.Urfa trafiğini çileye dönüştüren , yol ortasında yolçu indirip bindiren , kırmızı ışıkların ne manaya geldiğini bilmeyen, aracındaki sinyal lambalarının ne işe yaramadığını bilmeyen, dinlediği müziğin damar müzik olduğu insanlığın olmadığı bir cemiyet mensubu olan halk otobüsü ve dolmuş şöförlerini eğitmeniz .....................................