5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Soğuk hava dinamoları bozuyor

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, son günlerde havaların aşırı derecede soğuk olması nedeniyle, özellikle gece saatlerinde görülen don olayları su ile çalışan aletlerin bozulmasına neden oluyor.

Özellikle gecelerin soğuk geçmesi nedeniyle semtlerde meydana gelen don olayları güneş enerji ve dinamo türü aletlerin bozulmasına neden oluyor. Son günlerde ilçede yaşanan don olaylarından dolayı çok sayıda dinamonun bozulduğu bildirildi.
Don olaylarından dolayı çok sayıda dinamo bozulduğunu ve vatandaşların tamire getirdiğini belirten bobinaj ustası Mustafa Kurak, "Özellikle ilçe halkı tarafından suyun basıncını yükseltmek amacıyla kullanılan su dinamoları dondan korunamadığı nedeniyle içerisinde kalan suyun donması neticesinde su dinamolarında çatlama meydana gelmektedir. Çatlayan su dinamolarının bir kısmı tamir edilirken, tamir edilemeyen su dinamoları atıl duruma gelmektedir. Bu nedenle bir çok ilçe halkı mağdur olmakla beraber, maddi hasarlı arızalar su dinamosu kullanan ilçe halkına ek masraf yapmaktadır. İlçe halkından ricamız don olaylarında su dinamolarını devre dışı bırakmalıdırlar. Su dinamolarını don olaylarında dahi kullanmak isteyenler su dinamolarının su ile çalışan kısımlarını izole etmeleri gerekmektedir. Su sayaçları da dondan etkilendiği için izole işlemini su sayaçlarında uygulamaları gerektiğini hatırlarız. Özellikle evin dış kısmında bulunan su ile ilgili bütün aksamları izole etmelerini gerekmektedir" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 14:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?