5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sokağa atılan kadın emin ellerde

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, kirasını ödeyemediği için ev sahibi tarafından sokağa atılan Fatma Arslan ve 3 çocuğuna kaymakamlık sahip çıktı. 

Akçakale Fevzi Çakmak Mahallesi'nde oturan Fatma Arslan, kirasını ödeyemediği için ev sahibi tarafından geçtiğimiz günlerde evden atılarak sokakta yaşamaya başlamıştı. Kocası cezaevinde olduğu için geçim sıkıntısı yaşayan ve evden çıkarılmak zorunda bırakılan aileye Akçakale Kaymakamlığı sahip çıktı. Ailenin durumunu öğrenen Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, söz konusu aileye gerekli yardımların yapılmasını sağladı. 

Akçakale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından aileye bir ev bulunarak, bir yıllık ev kirası ödendi. Arslan ailesine ayrıca yakacak yardımı ve nakdi yardım yapıldı. Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, "Akçakale Kaymakamlığı olarak adı geçen ailenin durumunu tespit ettikten sonra kısa vadede ev, yakacak ve para yardımında bulunduk. Aileye bundan sonrada kademeli olarak gerekli yardımları yapmaya çalışacağız. Kaymakamlık olarak gerçek anlamda ihtiyacı olan ailelere gerekli yardımlar her zaman yapılmaktadır. Arslan ailesi de bu ailelerimizden biriydi" dedi. 

Fatma Arslan ise Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl'e yardımlarından dolayı teşekkür etti. Arslan, "Kaymakam bizlere sahip çıkarak eve yerleştirdi. Şimdi sıcak bir yuvamız oldu. Bizlere kira, kömür ve nakdi yardım ettiği için kaymakama ve diğer esnafa teşekkür ederim" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 13:49:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?