5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sokak ciğercileri revaçta

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde Ramazan ayının başlamasıyla seyyar ciğer kebabı satıcıları gece geç saatlere kadar satış yapıyor.

Ramazan ayının vazgeçilmez yiyecekleri arasında gösterilen Şanlıurfa'nın yöresel yemeklerinden ciğer kebabına Ramazan ayının gelmesiyle talep arttı.

Şehir merkezinde ciğer kebapçılarının oluşturduğu güzel manzara Ramazan ayına ayrı bir hava katıyor. Gece geç saatlere kadar ilçe merkezinde seyyar arabasıyla ciğer satarak geçimini sağlamaya Nusret Gökçeoğlu, "Çocukluğumdan beri ciğer kebabı satarak geçimimi sağlamaktayım. Özellikle bu yıl Ramazan ayının yaz ayına denk gelmesi nedeniyle havalar sıcak oluyor.

Oruç tutanların aşırı derede susamasına neden olduğundan, orucunu açanlar aşırı su tüketiyor ve yemek yiyemiyor. Dışarı çıktığı zaman da acıkıyor ve bu da bizim işimize yarıyor. Bu defa da ciğer yemek zorunda kalıyorlar. Bu yıl Allah'ın izniyle işlerimiz geçen yıla oranla daha iyi olacak. Ama yine de krizden de etkilenmemek elde değil. Ama yine de binlerce şükürler olsun" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 16:50:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?