5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

'Sokakta İlk Adımlar' öğrencilerle buluştu

Yol güvenliği alanında Türkiye'nin en uzun soluklu sosyal sorumluluk projesi olan Sokak'ta İlk Adımlar'la, Şanlıurfalı öğrenciler de yollarda bilinçli olma yolunda ilk adımı attı. 

Renault ve Total'in kurumsal sosyal sorumluluk projesi Sokak'ta İlk Adımlar, 7. uygulama yılında 2 bin 951 Şanlıurfalı öğrencinin yararlanacağı bildirildi. Renault'un 2002'de başlattığı ve Total'in 4 yıldır destek verdiği proje, ekonomik krize rağmen bu yıl yüzde 30 oranında büyüdü. Projenin yıl sonunda 350 bin öğrenciye ulaşmış olması hedefleniyor. 

Sokak'ta İlk Adımlar'ın Şanlıurfa'da başlaması ile düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, yaklaşan yerel seçimler ile yol güvenliği sorunlarına değinerek, "Seçim kampanyaları sırasında konvoy oluşturma geleneği, kısa süre içerisinde birçok il ve ilçeyi gezme telaşı nedeniyle trafik kural ihlalleri ve buna bağlı olarak üzücü kazalar meydana geliyor. Ben tüm siyasi partilerimize çağrıda bulunuyorum. Bu seçim döneminde yol güvenliğine özel önem göstermelerini örnek olmalarını, örgütlerini bu konuda uyararak eğitmelerini ve özellikle hız limitlerine uyulması için asgari çabayı göstermelerini rica ediyorum" diye konuştu. 

DSİ Konferans Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısına Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar'ın yanı sıra, projeye destek veren Total Türkiye Genel Müdürü Muammer Ekim, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Salih Gelgeç ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Toplantıda, öğretmenlere özel tanıtım semineri verilerek, Sokak'ta İlk Adımlar Projesi'nin pastası kesilerek öğrencilere dağıtıldı. Daha sonra, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ve Total Türkiye Genel Müdürü Muammer Ekim tarafından Şanlıurfa Vali Yardımcısı Salih Gelgeç ile Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin'e plaket ve eğitim setleri verildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 17:06:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?